Date companie
 
 
 
 

Medicii au făcut declarații în cursul zilei, cu privire la starea pacienților arși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : raniti, spitale, medici, incendiu, arsi, militar, Floreasca, pacienti, universitar, ioan, grigore, alexandrescu
 

Mulți dintre supraviețuitorii incendiului din clubul Colectiv sunt în stare critică! Aproape 140 de răniți se zbat între viață și moarte, în 11 spitale din Capitală. Cel mai tânăr are doar 15 ani. La Spitalul Militar se află 12 pacienți.

VOX "Vreau să vă dau vești bune! 3 dintre pacienți de la Terapie intensivă au o stare mai bună și vor fi transferați în secția de arși. Se menține gradul de severitate, 5 gravi și unul intubat. Cei 5 pacienți care sunt critici, situația se poate schimba oricând. Am avut o sedință de lucru, s-a mobilizat personal suplimentar astfel încât să aibă permanent asistentă și infirmieră fiecare dintre pacienți, pentru că ei nu se pot hrăni singuri, toți au mâinile afectate."

La Spitalul Universitar au rămas internați 19 pacienți, după ce unul a fost externat astăzi.

VOX "În Terapie Intensivă avem 13 pacienți acum, 9 sunt cei critici pe care îi știați a căror evoluție este staționară. Un pacient a fost traheotomizat, dar era o operație oarecum prevăzută. Au mai fost admiși 4 pacienți în Terapie Intensivă din cauza degradării respiratorii. Sunt stabili, nu sunt intubați, sunt conștienți, vorbesc, dar sunt monitorizați pentru a mai fi puțin mai aproape de ei decât într-o secție de chirurgie plastică."

Starea celor 15 răniți internați la Spitalul Floreasca nu s-a modificat față de ultimul raport medical.

VOX "- Toți pacienții urmează un traseu bine stabilit, începând cu ora 7 în această dimineață au mers în sălile de operație pe rând unde li se toaletează plăgile, sunt intervenții chirugicale efectuate de echipe multidisciplinare. 14 pacienți intubați, în stare extrem de gravă. - Și al 15-lea? - Este puțin mai bine."

Potrivit ultimei raportări transmise de Ministerul Sănătății, cei 137 de răniți sunt internați în spitalele din București. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt la Spitalul de Arși, 27 de pacienți. La Spitalul "Bagdasar Arseni" sunt 21 de răniți, iar 14 dintre victime se află la Spitalul Elias, patru intubați și 10 în stare stabilă. Totodată, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internați șase tineri, între care doi frați de 16 ani și 17 ani și 11 luni, la Spitalul "Sfântul Ioan" - opt răniți, Spitalul SRI - șase, Spitalul "Sfântul Pantelimon" - cinci și la Spitalul Gerota - trei pacienți în stare stabilă. Astfel, 57 dintre răniți sunt în stare critică, gravă sau intubați. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a declarat că o comisie de coordonare a activității în spitalele în care sunt internați răniții în incendiul din clubul Colectiv va coordona activitatea privind asistența medicală. În incendiul de vineri noapte au murit 31de persoane, ultima, în această seară. Potrivit medicilor, zilele următoare sunt critice pentru supraviețuitorii aflați în stare gravă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • 40 de spitale bucureștene au început vaccinarea pacienților ( 18 Mai 2021 )

  În 40 de spitale bucureștene a început, astăzi, vaccinarea pacienților împotriva coronavirusului, atât în spitalizarea continuă, cât și în cea de o zi. Potrivit directorului D.S.P. București, Oana...

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2