Date companie
 
 
 
 

Medicii au găsit zeci de copii cu râie și păduchi, în școlile din Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, medici, elevi, scoli, paduchi, raie
 

Pare greu de crezut, însă chiar și în secolul XXI, mai multe școli din municipiul Bacău nu duc lipsă de elevi cu râie și păduchi. Medicii școlari au descoperit, la începutul semestrului doi, aproape 80 de minori cu astfel de paraziți.

ANDA DUMITRESCU, purtător de cuvânt, D.S.P. Bacău "În urma triajului epidemiologic efectuat în această lună, din totalul de 166 de cazuri depistate, s-au înregistrat 74 de cazuri de pediculoză. Numărul cel mai mare de cazuri se regăsește în mediul urban, la școlile generale."

VOX "Înseamnă că părinții nu iau măsurile necesare pentru respectarea igienei normale. Din bugetul familiei, se acordă mult prea puțini bani pe produse de îngrijire."

VOX "Sunt mame care îngrijesc copiii și mame care nu îngrijesc copiii. Vedem atâtea femei, care nu-și cunosc responsabilitățile față de familie și igiena este la pământ."

VOX "E o problemă legată de lipsa de resurse financiare. Pe de altă parte, lipsa de educație de igienă în școli și, al treilea, este datorită implicării tot mai slabe a familiei."

Medicii băcăuani au controlat, în luna ianuarie, peste 61.000 de elevi din tot județul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rechizite în dar, oferite de Biserică elevilor din famiii nevoiașe ( 7 Septembrie 2019 )

  Șase sute de copii din familii nevoiașe au primit, în dar, rechizite școlare din partea parohiilor din Sectorul 6. Darurile au fost date prin intermediul Protoieriei Sector 6 București. Rechizitele au fost distribuite la Mânăstirea Chiajna.

 • Medaliații cu aur și argint la Olimpiada Internațională de Științele Pământului s-au întors acasă ( 5 Septembrie 2019 )

  Aur pentru țara noastră la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului! Lotul olimpic a revenit acasă cu o medalie de aur și trei medalii de argint obținute la a 13-a ediție care a avut loc în Coreea de Sud, în perioada 26 august - 3 septembrie.

 • Sate fără școli ( 2 Septembrie 2019 )

  Șantier în lucru la două școli din jud. Iași, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor! În localitatea Humosu, din comuna Sirețel, școala este în reabilitare, încă din luna iule, dar lucrările nu se pot finaliza, deoarece banii necesari nu se pot vira în contul constructorului. Și asta din cauză că bugetul comunei nu a fost adoptat, pe fondul neînțelegerilor dintre primar și Consiliul Local

 • Caz confirmat de îmbolnăvire provocată de West Nile, la Galați ( 19 Iulie 2019 )

  A fost confirmata prima infecție cu virusul West Nile din acest sezon, în cazul unui bărbat din Galați. Specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile recomandă populației să evite expunerea la țânțari.

 • Laborator inteligent, la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din București ( 18 Iulie 2019 )

  O oră de geografie, în care elevii pot vedea Polul Nord, jungla amazoniană ori Extremul Orient prin intermediul ochelarilor de realitate virtuală sau o oră de biologie, în care pot studia organele din interiorul corpului uman cu ajutorul...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2