Date companie
 
 
 
 

Medicii au găsit zeci de copii cu râie și păduchi, în școlile din Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, medici, elevi, scoli, paduchi, raie
 

Pare greu de crezut, însă chiar și în secolul XXI, mai multe școli din municipiul Bacău nu duc lipsă de elevi cu râie și păduchi. Medicii școlari au descoperit, la începutul semestrului doi, aproape 80 de minori cu astfel de paraziți.

ANDA DUMITRESCU, purtător de cuvânt, D.S.P. Bacău "În urma triajului epidemiologic efectuat în această lună, din totalul de 166 de cazuri depistate, s-au înregistrat 74 de cazuri de pediculoză. Numărul cel mai mare de cazuri se regăsește în mediul urban, la școlile generale."

VOX "Înseamnă că părinții nu iau măsurile necesare pentru respectarea igienei normale. Din bugetul familiei, se acordă mult prea puțini bani pe produse de îngrijire."

VOX "Sunt mame care îngrijesc copiii și mame care nu îngrijesc copiii. Vedem atâtea femei, care nu-și cunosc responsabilitățile față de familie și igiena este la pământ."

VOX "E o problemă legată de lipsa de resurse financiare. Pe de altă parte, lipsa de educație de igienă în școli și, al treilea, este datorită implicării tot mai slabe a familiei."

Medicii băcăuani au controlat, în luna ianuarie, peste 61.000 de elevi din tot județul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2