Date companie
 
 
 
 

Medicii avertizează că expunerea excesiva la soare poate duce la cancer de piele

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : soare, cancer, protectie, dermatologi, piele, creme, lotiuni
 

Ce e mult strica! Pe acest principiu, medicii recomandă multă precauție atunci când ne expunem la soare. Razele sunt benefice, însă la anumite ore si cu moderație. In rest, statul la soare în exces poate provoca arsuri serioase sau chiar cancer de piele.

MIHAELA DUGENIUC, medic dermatolog "Soarele poate sã producã foarte multe leziuni la nivelul pielii. Dintre cele mai ușoare, sã zicem un eritem, deci o roseatã dupã o expunere mai îndelungatã la ore nepotrivite, până la cancerul de piele."

Specialiștii recomandă creme de protecție, care trebuie cumpărate în funcție de gradul de expunere la soare sau pigmentul pielii. Potrivit unui studiu al Societății Române de Dermatologie, un român din trei n-a auzit de asemenea loțiuni de protectie a pielii.

VOX "Eu de obicei îmi iau cu protectie solarã mai mare, 10-15. Nu îmi iau în functie de piele."

VOX "- Folosesc ulei de măsline, ulei de plajă. -  Are factor de protectie? Cât? - Șase - Nu este cam puțin? Cam 12 trebuie să aibe."

Din datele colectate de oamenii de stiinta in perioada 1 ianuarie 1970 - 31 decembrie 2009, reiese ca numarul de cazuri de cancer de piele inregistrat la 100.000 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 39 de ani a crescut de la 4,8 in anii '70, la 30,8 in primul deceniu al acestui secol. Un motiv in plus ca avertismentul privind expunerea excesiva la soare sa fie luat în serios si cu atât mai mult cu cât meteorologii au anuntat temperaturi caniculare, de pana la 36 de grade, pana in 22 iunie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2