Date companie
 
 
 
 

Medicii de la maternitatea din Rădăuți, anchetați pentru malpraxis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternitate, ancheta, medici, malpraxis, cezariana, mort, femeie, bebelus, nastere, radauti
 

Acuzații de malpraxis la maternitatea din Rădăuți, după ce un bebeluș a murit la naștere! O femeie îi acuză pe medicii ginecologi că nu i-au făcut cezariană, deși avea o stare de sănătate precară care ar fi necesitat o astfel de intervenție. Femeia, în vârstă de 35 de ani, a ajuns la maternitatea din Rădăuți în travaliu. Se simțea duin ce în ce mai rău și le-a cerut medicilor să îi facă operație de cezariană, dar aceștia i-au recomandat să nască natural. La scurt timp după naștere, mama a fost anunțată că bebelușul a murit la venirea pe lume.

VOX "Am spus, domnule, cât mă costă o cezariană, că eu o plătesc, și am fost refuzată. Nu s-a luat vorba mea în considerare. Moașa venea și-l asculta pe burtă, atât. Dar, dacă copilul îl asculta la aparate se vedea că se slăbește. Putea să mă ajute un pic, și aveam copilul viu!"

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava s-au sesizat în acest caz.

VOX "Vom face anchetă pe acest caz. Indicația de cezariană o stabilește medicul. Ea venind cu travaliul declanșat mi-e foarte greu să zic dacă avea indicație de cezariană sau nu."

Femeia este mamă a două fetițe, iar acum aștepta un băiat. Este recăsătorită și ar fi fost primul copil pe care l-ar fi avut împreună cu noul soț. Familia femeii a anunțat că va depune plângere la Colegiul Medicilor, pentru a se stabili dacă doctorii au recomandat corect nașterea naturală sau se fac vinovați de malpraxis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2