Date companie
 
 
 
 

Medicii din centrele de permanentã din țarã nu și-au primit salariile de trei luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, medici, restante, familie, ministerul, sanatatii, pacienti, centre, permanenta
 

Medicii din centrele de permanențã din tarã sunt la capãtul rãbdãrii. Ei nu și-au primit salariile de trei luni de zile.

RODICA TÃNÃSESCU, presedinte, S.N.M.F. "Aceste intarzieri sunt greu de suportat pentru ca medicii suporta si cheltuielile de functionare ale centrului respectiv."

14 medici din douã centre de permanentã din Bistrita-Nãsãud au anuntat cã, dacã nu îsi vor primi banii în cel mai scurt timp, nu vor mai lucra.

WILHELM SZEKELY, director, C.J.A.S. Bistrita-Nãsãud "Ne-au pus în vedere cã, dacã Casa de Asigurãri de Sãnãtate nu plãteste aceste ore de gardã prestate, ei vor sista activitatea cu data de 8 august, respectiv 9 august."

Ca de obicei, cei care suportă consecințele conflictului dintre medici și Ministerul Sănătății sunt bolnavii. În cazul în care nu ar mai beneficia de asistență medicală în centrele de permanență, pacienții ar fi nevoiți să parcurgă distanțe mari, pînă la cel mai apropiat spital.

VOX "- Cât v-ar costa sã mergeti la Bistrita? - Pãi costã, cã sunt 30 si de kilometri."

VOX "- Dacã pleacã medicii, mai aveti unde apela la ajutor medical? - Ne mai uitãm pe sus."

Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, dă asigurări cã sumele pentru plata drepturilor salariale restante au fost transferate deja în teritoriu. Pentru a nu mai ajunge în astfel de situatii, medicii vor însã garantii înscrise în lege.

RODICA TÃNÃSESCU, presedinte, S.N.M.F. "Noi am solicitat ca in lege sa fie scris acel minim 6% din PIB pe care toate tarile Uniunii Europene le ofera societatii. Domnia sa ne-a spus ca nu are nimic impotriva, dar nu crede ca asa ceva poate trece si este realizabil."

Medicii de familie ar vrea ca procentul pentru medicina de familie sã fie de 9% din bugetul asigurãrilor de sãnãtate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 • M.A.E. scoate sute de posturi la concurs ( 24 Martie 2021 )

  Ministerul Afacerilor Externe anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea a 120 posturi diplomatice și consulare și 132 de posturi pentru funcții de execuție. Selecția se va desfășura în baza regulamentelor...

 • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

  Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Formularul de consimțămând privind testarea antigen a elevilor, publicat ( 6 Februarie 2021 )

  Ministerul Sănătății a publicat, aseară, formularul prin care părinții își pot da consimțământul pentru testarea rapidă antigen a elevilor. Documentul poate fi descarcat de pe pagina principală a site-ului Ministerului Sănătătii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2