Date companie
 
 
 
 

Medicii din Slobozia sunt epuizați de numărul mare de gărzi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, medici, slobozia, codul, garzi, muncii
 

Sistemul sanitar din România suferă din ce în ce mai mult, de pe urma crizei. Medicii de la Spitalul de Urgență din Slobozia sunt epuizați de numărul mare de gărzi pe care trebuie să le efectueze, după ce mulți dintre colegii lor au plecat din sistem. Oamenii spun că personalul rămas în spital este obligat să facă și câte 12 gărzi pe lună, în loc de una, cât prevede Codul Muncii.

dr. NINA VÂLCEA PRECUP șef secție pediatrie "Fãcând opt gãrzi, asta înseamnã cã-ti vine rândul odatã la trei zile, ceea ce înseamnã un efort! Este foarte obositor, a intervenit si uzura, pentru cã noi efectuãm gãrzi de 30 de ani!"

dr. GABRIELA DUMITRU neonatolog "Niciodatã unul din noi nu si-a luat concediu decât cinci zile, trei zile, douã zile. (...) Am rãmas noi, cei în vârstã, prea în vârstã ca sã mai putem pleca undeva! Pãnã când o sã murim, cum a fãcut doctorul Hitman, cum a fãcut chirurgul Timofte, care a iesit din operatie si a murit!"

dr. VASILE OLARU manager spital Slobozia "Un coleg chiar a murit si, din pãcate, foarte tânãr, în timp ce opera! Un alt coleg, Dumnezeu sã-l ierte, s-a îmbolnãvit cã a anuntat Casa de Asigurãri de Sãnãtate un control si atunci i s-a decompensat boala!"

Specialișii au apelat la ajutorul medicilor de familie pentru a rezolva problema gărzilor, dar nu au primit niciu răspuns. Astfel, mai multe secții din spital vor rămâne fără gardă de noapte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2