Date companie
 
 
 
 

Medicul de la Galați, care a executat liposucția fatală, nu avea dreptul să opereze singur

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : galati, medic, rezident, stomatolog, clinica, chirurgie, maxilo, faciala, liposuctia, buco, socru, dermatolog, estetica
 

Medicul care a făcut operația de liposucție la clinica din Galați, în urma căreia o femeie a murit, avea dreptul să opereze numai la nivelul feței. Autoritațile sanitare au constatat că acesta este medic specialist în chirurgie buco-maxilo-facială și medic rezident pentru a doua specializare, chirurgia estetică. Conform legislației în domeniu, un medic chirurg rezident, în an terminal, poate realiza intervenții chirurgicale, pentru a face practică, însă numai asistat de un specialist. Este și cazul operației de liposucție. Specializarea de chirurg oromaxilofacial îi dădea dreptul să efectueze intervenții de chirurgie estetică numai la nivelul feței. În urma decesului pacientei și în fața suspiciunilor privind neregulile în exercitarea dreptului medicului de a efectua operația de liposucție, familia victimei a făcut plângere pentru malpraxis.

VOX "- V-ați gândit la despãgubire materalã pe care sã i-o cereți medicului? – Nu e momentul sã ne gândim la bani acum. Dacã se duce la pușcãrie, e suficient pentru noi."

Potrivit șefului Direcție de Sãnãtate Publicã din Galați, clinica privată în care a fost făcută operația de liposucție riscã sã fie închisã, dacã reprezentanții acesteia nu fac dovada funcționãrii legale.

VALENTIN BOLDEA, director, D.S.P. Galati "În urma verificãrilor vom stabili ce mãsuri vom lua. Vom merge chiar pânã la suspendarea activitãții acestei clinici."

De la declanșarea scandalului, niciun reprezentant al clinicii din Galați nu este de gãsit, pentru a explica ce s-a întâmplat în acest caz. Clinica aparține socrului medicului stomatolog care a fãcut operația de liposucție. Proprietarul este și medic dermatolog la clinicã. De asemenea, aici lucreazã și soacra medicului, tot stomatolog, precum și soția acestuia, care este medic dermatolog.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2