Date companie
 
 
 
 

Mesaj pentru greviști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Iohannis despre greva
 

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis un mesaj greviștilor din educație! Șeful statului a declarat, la Palatul Cotroceni, că sindicatele din învățământ trebuie să înțeleagă că Guvernul nu va putea îndeplini toate revendicările profesorilor, deși este o temă foarte serioasă.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Solicitările profesorilor, sunt în mare parte legitime, ușor de înțeles. Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrului Educației, dna Deca de a sprijini aceste solicitări. S-au găsit soluții pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Am avut o discuție cu conducerea coaliției pe această temă și aceste promisiuni vor fi onorate. Pe de altă parte și sindicatele trebuie să vadă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc, este greu de imaginat că toate solicitările vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar chestiunea rămâne în atenția coaliției și rămâne promisiunea fermă de a lucra pe legea salarizării unice care sigur va veni cu soluții pozitive pentru angajații din educație."

Profesorii sunt de luni în grevă și spun că nu renunță pentru că demnitatea le-a fost încălcată de multe ori și au fost nevoiți în repetate rânduri să aducă bani de acasă pentru a-și putea ține lecțiile și doresc, în principal, salarii decente. Incertitudine mare au elevii de clasa a XII-a și a VIII-a care se află înaintea examenelor naționale și așteaptă o rezolvare a acestei situații.


Mesaj pentru greviști

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2