Date companie
 
 
 
 

Meteorologi transmit avertizări de ploi și anunță scăderea temperaturilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, vreme, toamna, meteorologi, temperaturi
 

Calendaristic suntem în plină toamnă, dar după temperaturile acestei perioade, parcă am fi în miez de vară. Ei bine, potrivit meteorologilor, zilele caniculare devin în curând amintire, pentru că, în sfârșit, temperaturile or să sacdă până la limita normală acestei perioade. Nu acum, ci peste câteva zile, după cum reiese din informarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru intervalul 21 septembrie - 4 octombrie. Astfel, la începutul primei săptămâni de prognoză, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi vremea se va răci, iar din 25 septembrie și până la sfârșitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 21 - 22 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, apoi tendința va fi de scădere treptată de la 14 la 9 grade.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Potrivit meteorologilor, ploile își vor face apariția începând cu 24 septembrie. Câteva zile, va ploua pe arii extinse, iar izolat sunt posibile și cantități de apă mai însemnate."

La munte în primele trei zile, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii de 18 - 19 de grade. Apoi vremea se va răci treptat, iar din 26 septembrie și până la sfârșitul intervalului, se vor înregistra în timpul zilei temperaturi, în medie, de 14 -16 grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nopții vor avea variații semnificative în primele zile, apoi tendința va fi de scădere treptată, de la 10, la 4 grade. Tot la munte vor fi înregistrate precipitații zilnic, în intervalul 24–29 septembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Viiturile au făcut prăpăd, în câteva județe din țară ( 26 Iunie 2020 )

  Defileul Jiului a fost închis, în cursul dimineții, din cauza viiturilor care au adus cu sine aluviuni, bucăți de stâncă și trunchiuri de arbori! În cursul dimineții, C.N.A.I.R. și Poliția Rutieră au dispus închiderea...

 • Viiturile au făcut victime, ploile torențiale și inundațiile continuă ( 23 Iunie 2020 )

  Un bărbat de 56 de ani a fost găsit, în această dimineață, fără suflare, în apa unui pârâu din județul Bihor. Tragedia s-a produs în satul Săliște de Vașcău. Omul, care a fost văzută ultima oară lângă pârâul...

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • 140 de locuințe și peste 200 de curți și anexe, inundate ( 16 Iunie 2020 )

  Dezastru provocat de ploile abundente, în majoritatea județelor din țară! 140 de locuințe, peste 200 de curți și anexe gospodărești, opt instituții publice și 21 de străzi din 20 de județe au fost grav afectate de ploile torențiale din ultimele 24 de ore.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2