Date companie
 
 
 
 

Mii de maghiari au participat la un protest organizat la Sfântu Gheorghe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : biserica, protest, liceu, maghiari, cladire, sfantu, gheorghe, reformata, retrocedare
 

Protest de amploare la Sfântu Gheorghe. Mii de etnici maghiari, din tot Ardealul, au participat, sâmbătă, la un miting de protest. Ei și-au arătat, astfel, nemulțumirea privind anularea dreptului de proprietate al bisericii reformate asupra clãdirii unui liceu din oras. Asta din cauză că judecãtorii au constatat cã retrocedarea s-a fãcut ilegal, iar bugetul primãriei a fost prejudiciat cu un milion de lei. Startul protestului s-a dat la ora 11.30, când s-au tras clopotele în toate bisericile reformate, unitariene si luterane din Sfântu Gheorghe. De la biserici, oamenii au pornit în mars, în frunte cu preotii, spre piata din centrul orașului. La manifestație au participat reprezentanții tuturor formațiunilor care reprezintã maghiarii din Ardeal.

KELEMEN HUNOR, presedinte UDMR "Trebuie sã tragem un semnal de alarmã fiindcã simtim cum dreptul la proprietate este lezat si se încearcã o renationalizare a unui imobil."

ANTAL ARPAD, primar, Sfântu Gheorghe "Mi-a plãcut foarte mult momentul când parlamentul din Madrid a spus cã natiunea catalanã nu existã. Rãspunsul catalanilor a fost asemãnãtor cu al nostru. Au iesit pe strãzile Barcelonei si au spus: Noi suntem națiunea care nu existã. Deci noi suntem, si asta am demonstrat azi, suntem o națiune!"

Mitingul maghiarilor s-a desfășurat pe parcursul a două ore, iar, la final, participanții au semnat o declarație în care și-au exprimat nemultumirea fațã de decizia judecãtorilor, dar și fațã de întreg procesul de retrocedare în România. Liderii maghiarilor au anunțat cã documentul va fi trimis tuturor organizatiilor internationale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Aurel Percă a primit palliumul binecuvântat de Papa Francisc ( 9 August 2020 )

  Eveniment, în sânul Bisericii Catolice din România! Arhiepiscopul Mitropolit Aurel Percă a primit însemnul de mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din țara noastră. Este vorba de palliumul binecuvântat de Papa Francisc...

 • ”Opriți Timpul”, un nou succes de audiență ( 3 August 2020 )

  Spectacolul de televiziune "Opriți Timpul”, se mentine în topul preferințelor telespectatorilor! Emisiunea difuzată de Național TV duminică, 02 august, a înregistrat o media de audiență de 276.000 telespectatori.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2