Date companie
 
 
 
 

Mii de pelerini romano-catolici au vizitat fosta graniță a Imperiului Austro-Ungar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : granita, maghiari, rusalii
 

Peste zece mii de pelerini maghiari au participat la slujba oficiată în aer liber la fosta graniță a Imperiului Austro-Ungar din zona Ghimeș-Făget. Și asta după ce, în urmă cu o zi, aproape 150 de mii de oameni au fost prezenți la slujba de Rusaliile catolice de la mănăstirea franciscană din Șumuleu Ciuc, județul Harghita.

AMBIANȚĂ (mii de pelerini cântă muzică religioasă)

Pelerinii maghiari au venit cu autocare și mașini personale în județul Bacău.

VOX: "-Acum o mie de ani, când a fost granița austro-ungară aici, pentru asta venim. Cum să zic, după Șumuleu Ciuc mai vin se uită, oamenii fac pelerinaj. (...) -Veniți în fiecare an? -În fiecare an, acum al doilea sunt aici."

VOX: "-Acum sunt prima dată și e foarte frumos. Îmi place aici. (...) -La Șumuleu ați fost? -Da, ieri am fost și la Șumuleu. -Cum plecați după un astfel de pelerinaj? -Ne încarcă la suflet, simt că sunt mai aproape de Dumnezeu."

După ce s-au rugat pe colina de la Ghimeș, turiștii maghiari au plecat către case.

AMBIANȚĂ (cântă maghiarii în tren, cu steagurile pe geam) (pleacă trenul)



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Slujba de Rusalii, transmisă de Național 24 PLUS ( 8 Iunie 2020 )

  În prima zi de Rusalii, credința a intrat, din nou, în casele telespectatorilor, prin intermediul televiziunii Național 24 PLUS. O cale de susținere și întărire a sufletului în aceste vremuri marcate de nesiguranță...

 • Granița, luată cu asalt de românii care fug de coronavirusul din alte țări ( 11 Martie 2020 )

  Alertă la Sibiu, după ce un avion cu 90 de persoane din zona roșie a Germaniei, mai exact din Stuttgart, a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu! Persoanele aflate la bord au fost verificate, iar echipele medicale...

 • Sărbătoarea Rusaliilor ( 16 Iunie 2019 )

  Mare sărbătoare în lumea creștină! Credincioșii ortodocși cinstesc Rusaliile sau Pogorârea Sfântului Duh, la 50 de zile de la Învierea lui Iisus Hristos. Este și motivul pentru care sărbătoarea se mai numește și Cinzecime. Potrivi credinței...

 • 11 cetățeni turci au încercat să treacă granița ilegal ( 13 Iunie 2019 )

  Cetățeni străini, prinși la frontieră! 11 persoane de origine turcă au fost depistate la punctul de trecere al frontierei Nădlac, din județul Arad, în timp ce încercau să treacă granița ilegal. 

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2