Date companie
 
 
 
 

Mii de români care muncesc în strãinãtate vin acasă, în concediu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concediu, strainatate, romani, cadouri, acasa, muncesc
 

Românii care muncesc in strainatate vin acasa, pentru a-și petrece concediul alaturi de familiile lor. Numai prin Vama Borș au trecut, în ultimele 24 de ore, peste 8.000 de oameni. Nerãbdãtori sã-și revadã rudele și prietenii, românii nu au uitat sã punã în bagaje cadouri pentru cei dragi. Fie cã vin din Italia, Spania sau Marea Britanie, oamenii spun toți același lucru: nicãieri nu e ca acasã!

VOX "- Unde munciți? – În Italia, în Padova. – E mai bine decât în România ? - E mai bine, întotdeauna, acasã! – Ce cadouri ați adus celor dragi, acasã ? – Vai, cred cã de toate, începând de la alimente, haine, încãlțãminte."

VOX "- Cum a fost drumul ? – Greu, dar meritã. – Mai aveți mult pânã acasã ? – Pânã în Moldova, da! – Ce cadouri ați adus celor dragi ? – De toate! – Și anume ce ? – Pãi, dulciuri, ceva hãinuțe la pãrinți!"

VOX "- Cu ce bunãtãți sperați sã vã întâmpine cei de acasã? – Nu, neapãrat, bunãtãți! Cu prezența, sã-i gãsim sãnãtoși! – Faceți concediul, aici, în România? – Da! –Și unde o sã mergeți ? – Probabil la munte."

VOX "- În concediu, acasã, nu ? – Da, în vacanțã! – Ce ați cumpãrat pentru cei dragi ? – De toate, pentru toți, câte un pic. – Unde munciți ? – În Italia."

Autoritățile au luat mãsuri, pentru a evita aglomerația în vamă.

DAN LAZÃR, comisar șef, Poliția de Frontierã Oradea "Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontierã Oradea a suplimentat personalul care-și desfãșoara activitatea la controlul documentelor. A crescut numãrul arterelor de control din punctele de intrare sau ieșire din țarã, dupã caz."

Polițiștii de frontierã orãdeni se așteaptã ca traficul sã creascã și mai mult, zilele urmãtoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 129.000 de români reveniți din străinătate, înregistrați ca șomeri ( 3 Iunie 2021 )

  Românii reveniți în țară după declanșarea pandemiei de coronavirus, invitați să-și caute job! 129.000 de persoane revenite din străinătate s-au înscris în sistemul de șomaj din România, a anunțat ministrul Muncii...

 • Obiceiurile românilor de Ziua Îndrăgostiților ( 14 Februarie 2021 )

  Ziua Sfântului Valentin sau Ziua îndrăgostiților este sărbătorită, în fiecare an la data de 14 februarie, în mai multe țări din întreaga lume! În această zi, oamenii își arată afecțiunea și pregătesc diverse cadouri pentru persoana iubită. Românii spun că pandemia de coronavirus nu le-a schimbat foarte mult obiceiurile de Ziua Îndragostiților.

 • „Sunt nebuni românii ăștia!”, volumul franțuzoaicei Christine Colonna-Césari îndrăgostite de România ( 24 Decembrie 2020 )

  „Sunt nebuni românii ăștia!”! Este percepția admirativă a scriitoarei franțuzoaice Christine Colonna-Césari, care a ajuns să îndrăgească atât de mult România, încât a părăsit Parisul pentru a se stabili definitiv la București.

 • Toți copiii Centrului Național Media, pe lista lui Moș Crăciun ( 21 Decembrie 2020 )

  A fost odată un Moș bun cu barbă, care îi vizita pe copiii cuminți, chiar la Național TV. Pentru că știa că au avut note bune la școală și au ascultat de părinți și de bunici, Moș Crăciun venea cu desaga plină de cadouri...

 • Munca de acasă, preferată de români în pandemie ( 4 Septembrie 2020 )

  Munca de acasă, în topul preferințelor românilor! Potrivit datelor comunicate platforma de recrutare online BestJobs, în luna august, au fost înregistrate peste 100.000 de căutări de locuri de muncă pe Internet...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2