Date companie
 
 
 
 

Milioane de români riscă să rămână fără căldură și apă caldă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, apa calda, romani
 

Milioane de români sunt în pericol să rămână fără căldură și apă caldă! Și asta pentru că societatea Elcen are probleme financiare mari. Compania Electrocentrale București a cerut Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei să plătească un preț mai mic pentru gazele naturale. Altfel, există riscul de a nu mai putea asigura agentul termic în această iarnă. Elcen deservește aproape jumătate din totalul consumatorilor de energie termică, racordați la sistemul centralizat de încălzire din România, inclusiv Capitala.

Iar aceasta nu este singura problemă a populației în prima lună de iarnă. Oamenii cu o situație materială precară intră cu greu în posesia ajutoarelor pentru încălzire. Ei sunt nevoiți să stea la cozi interminabile, din zori și până-n seară. La Constanța, peste patru sute de persoane s-au călcat în picioare ca să intre în sediul Direcției de Asistență Socială.

AMBIANȚĂ (se împing la ușă)..."Pãi acum de ce bãgați de acolo? Gata, gata, ajunge! Uite ce-i acolo! Iar a început, mãi frate!..."

După ore întregi de stat în frig, oamenii aproape s-au luat la bătaie cu paznicii.

AMBIANȚĂ (aproape se iau la bătaie)

Mai mulți constănțeni au leșinat și a fost nevoie chiar și de o ambulanță.

AMBIANȚĂ: "Dați-vă la o parte! Uite, moare femeia! A leșinat, uite acum! Dați-vă înapoi, dați-vă doamnă! Înapoi, a leșinat femeia!"

Oamenii s-au îmbrâncit din cauză că toți au fost chemați într-o singură zi să ridice lemnele gratuite date de Primărie.

AMBIANȚĂ (ceartă între paznic și o femeie): "-Vreau sã depun actele. -Doamnã, pe unde intrați? -Nu țipa la mine! -Doamnã, pe unde intrați? Nu știu, pe aici pe undeva. Fã culoar, de aia faci ordine, de aia faci ordine!"

După haosul creat, funcționarii au prelungit termenul de acordare a ajutoarelor până pe 16 decembrie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2