Date companie
 
 
 
 

Militarii Armatei Române și-au prezentat armele, în fața elevilor de la Liceul "George Coșbuc"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua, militari, arme, elevi, scoli, liceul, george, cosbuc, armatei
 

Elevii liceului "George Coșbuc", din Capitală, au avut parte de o surpriză, din partea membrilor Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni".  Aceștia au instalat un cort militar în curtea liceului și le-au explicat adolescenților cum se folosește armamentul din dotare. Angajații Ministerului Apărării încearcă, astfel, să popularizeze cariera militară în rândul copiilor.

AMBIANȚĂ "- Așa, asta e o poziție de luptă. - Mamă, ce periculoasă sunt?! - Nu către oameni! Și când te gândești că în Germania foloseau soldați ca tine, care n-au mai tras niciodată cu arma."

CRISTINA IACOBUȚ, locotenent colonet, Direcția Informare M.Ap.N. "Pentru prima dată, M.Ap.N. încearcă să promoveze cariera militară."

VOX "E foarte frumos! E prima oară când aduc arme adevărate."

VOX "- Ai alege o carieră militară? - Aș alege, pentru că am și un exemplu în familie."

VOX "E prima dată când am ocazia să țin așa ceva în mână. E foarte palpitant. Nu știam de acțiunea aceasta și îmi place foarte mult."

Cu acest prilej, profesorii au depănat amintiri de pe vremea Revoluției.

VOX "- Am prins Revoluția în armată, la Constanța, la transmisiuni. Am avut 4 încărcătoare.  - N-ați vrut să rămâneți în armată? - Am încercat, dar n-am reușit!"

AUREL DIANU, general în rezervă "- Cum vi se pare acțiunea? - Este foarte bună, pentru că de mult n-a mai fost. Ridicăm nițel nivelul ăsta patriotic al copiilor."

Proiectul "Ziua Armatei Române în școli" se desfășoară, în perioada 17-25 octombrie, în mai multe licee din țară.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O șansă la educație ( 26 Martie 2021 )

  Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.

 • Ziua Poliției Române, marcată prin proteste ale sindicaliștilor din M.A.I. ( 25 Martie 2021 )

  Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...

 • Florin Cîțu le cere părinților să nu-și trimită copiii la școală răciți ( 8 Februarie 2021 )

  Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.

 • Formularul de consimțământ pentru testarea antigen a elevilor, modificat ( 7 Februarie 2021 )

  Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.

 • Au fost stabilite condițiile în care începe școala pe 8 februarie ( 5 Februarie 2021 )

  Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2