Elevii liceului "George Coșbuc", din Capitală, au avut parte de o surpriză, din partea membrilor Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni". Aceștia au instalat un cort militar în curtea liceului și le-au explicat adolescenților cum se folosește armamentul din dotare. Angajații Ministerului Apărării încearcă, astfel, să popularizeze cariera militară în rândul copiilor.
AMBIANȚĂ "- Așa, asta e o poziție de luptă. - Mamă, ce periculoasă sunt?! - Nu către oameni! Și când te gândești că în Germania foloseau soldați ca tine, care n-au mai tras niciodată cu arma."
CRISTINA IACOBUȚ, locotenent colonet, Direcția Informare M.Ap.N. "Pentru prima dată, M.Ap.N. încearcă să promoveze cariera militară."
VOX "E foarte frumos! E prima oară când aduc arme adevărate."
VOX "- Ai alege o carieră militară? - Aș alege, pentru că am și un exemplu în familie."
VOX "E prima dată când am ocazia să țin așa ceva în mână. E foarte palpitant. Nu știam de acțiunea aceasta și îmi place foarte mult."
Cu acest prilej, profesorii au depănat amintiri de pe vremea Revoluției.
VOX "- Am prins Revoluția în armată, la Constanța, la transmisiuni. Am avut 4 încărcătoare. - N-ați vrut să rămâneți în armată? - Am încercat, dar n-am reușit!"
AUREL DIANU, general în rezervă "- Cum vi se pare acțiunea? - Este foarte bună, pentru că de mult n-a mai fost. Ridicăm nițel nivelul ăsta patriotic al copiilor."
Proiectul "Ziua Armatei Române în școli" se desfășoară, în perioada 17-25 octombrie, în mai multe licee din țară.
Nevoile copiilor din țara noastră sunt foarte diferite, în funcție de mediul în care cresc și de posibilitățile financiare ale familiei din care fac parte. În timp ce unii micuți duc o copilărie lipsită de griji, jucându-se fericiți, primind dulciuri și cadouri scumpe, pentru alții accesul la tehnologie rămâne doar un vis. Chiar și înainte de situația pandemică, mersul la școală reprezenta un lux pentru copiii defavorizați. Școala online a arătat o dată în plus aceste diferențe. La început de 2021 statisticile arătau că aproape un sfert de milion de elevi nu aveau acces la internet. Așa că nu este de mirare că rata abandonului școlar înregistrează creșteri.
Sindicatele polițiștilor și personalului contractual din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sărbătorit Ziua Poliției Române... în stradă! Sindicaliștii au protestat în Piața Romană, la Universitate, în Piața Victoriei...
Școlile s-au redeschis, iar mulți dintre elevi s-au întors fizic în bănci! Premierul Florin Cîțu atrage atenția că depinde de fiecare copil, părinte și profesor ca anul școlar în curs să se desfășoare fără probleme.
Formularul de consimțământ al părinților, pentru testarea antigen rapidă a elevilor în cazul apariției simptomelor de infectare cu SARS CoV-2, va suferi modificări, la două zile de la publicarea pe site-ul Ministerului Sănătății.
Condițiile în care va începe școala, în 8 februarie, au fost clarificate. Din start, școlile își deschid porțile în funcție de incidența infectărilor cu SARS CoV-2 la mia de locuitori. Ministerul Educației a publicat pe site-ul edu.ro...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019