Date companie
 
 
 
 

Militarii răniți în accidentul aviatic de la Bacău au primit ajutor medical cu întârziere, susține un martor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, bacau, raniti, aviatic, ajutor, medical
 

Noi dezvăluiri în cazul accidentului de elicopter de săptămâna trecută, din județul Bacău, în urma căruia doi militari au murit, iar alți trei au fost grav răniți. Potrivit unuia dintre salvatori, oamenii puteau primi ajutor medical mult mai repede. Asta nu s-a întâmplat, însă, din cauză că un al doilea elicopter a survolat zona aproape jumătate de oră, pe motiv că nu primise ordin de aterizare.

SORIN LAZĂR, martor "Două elicoptere se învârteau într-una deasupra noastră. Primul, care s-a prăbușit, a coborat mai jos la sol, apoi a urcat în aer și a căzut brusc, ca un bolovan."

Sorin Lazăr era la locul său de muncă, în apropierea localității Berești-Bistrița, la doar 300 de metri de locul accidentului. El a văzut elicopterul prăbușindu-se și a fugit, împreună cu un coleg, spre locul tragediei. În acest timp, a sunat și la 112.

SORIN LAZĂR, martor "Toți erau acolo, la un metru de elicopter. Erau numai fragmente din elicopter. Era unul lângă altul. I-am tras deoparte, am vorbit cu ei, le-a fost frig."

Bărbatul susține că a făcut semne celuilalt elicopter să aterizeze pentru a oferi primul ajutor, însă pilotul l-ar fi ignorat.

SORIN LAZĂR, martor "Au stat prea mult în agonie. Au suferit prea mult acele trei persoane. Tu te învârți aproape jumătate de oră în aer, fără să dai o mână de ajutor colegilor tăi?! E ceva de nedescris! Au zis că trebuie să primească un ordin de la Bucuresti ca ei să aterizeze."

Reprezentanții ministerului Apărării Naționale au refuzat să ofere mai multe detalii, pe motiv că o anchetă se află în plină desfășurare. Elicopterul, un Puma SOCAT aparținând Forțelor Aeriene Române, s-a prăbușit, joia trecută, în timpul executării unui zbor de exercițiu în formație. La bordul elicopterului se aflau cinci militari de la Flotila 95 din Bacău. Doi dintre ei, în vârstă de 33, respectiv 37 de ani, au murit pe loc, iar alți trei au fost grav răniți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2