Date companie
 
 
 
 

Militarii români ar putea fi dotați cu tehnologie ultramodernă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : armata, tehnologie
 

Tehnologie ultramodernă pentru militarii români! Specialiștii de la Agenția de Cercetare a Armatei au pus la punct un aerostat dotat cu camere de termoviziune, care poate depista insurgenții aflați chiar și la 5 kilometri distanță. Sistemul de supraveghere este extrem de util în Afganistan, acolo unde militarii români asigură, printre altele, paza aeroporturilor din Kandahar și Kabul.

Aerostatul, dotat cu aparatură de ultimă generație, este deocamdată în fază experimentală. El poate asigura monitorizarea unei arii de 25 de km pătrați.

DANIEL LĂPĂDAT, lt. col., șeful centrului Testare-Evaluare Armament: "Misiunea principală este, în funcție de modul de supraveghere pe timp de zi, urmează să fie echipat și cu monitorizare video de noapte care este foarte vitală în protejarea obiectivelor militare."

Din 15 martie, 450 de militari români se vor alătura celorlați 200 deja dislocați în Afganistan. Aerostatul ar putea fi folosit pentru misiuni de depistare de la distanță a eventualilor atacatori ai obiectivelor militare. Mai mult, balonul poate fi folosit chiar și pentru misiuni civile.

AMBIANȚĂ militar: "Noi trebuie să reținem că putem atașa acestui sistem o masă de 30 de kilograme, decidem cu ce vrem să ocupăm această masă."


NICU COȘOREANU, cdt., Agenția de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare: "Pe lângă componenta militară, poate fi utilizat de alte structuri. (...) Și aici mă refer la dezastre, inundații, cutremure sau alte probleme de genul acesta."

Oficialii Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare preconizează că aerostatul ar putea fi omologat în a doua jumătate a anului viitor. Până atunci, militarii români folosesc pentru diferite exerciții NATO de supraveghere un dirijabil primit de la armata americană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a postat parole de acces ale unui call center al Armatei ( 24 Martie 2021 )

  Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a postat, marți seară, pe Facebook, fotografii în care apar date confidențiale de acces. Este vorba despre parole ale unor conturi și videoconferințe, plus numere de telefon...

 • De Ziua Armatei Române ( 25 Octombrie 2020 )

  Ziua Armatei Române, sărbătorită în cadru restrâns, fără public, din cauza restricțiilor! Manifestațiile au avut loc în principalele garnizoane din țară, în statele în care România are acreditați atașați ai apărării, precum și în bazele militare din teatrele de operații unde sunt dislocați militarii români.

 • Scrierea de mână stimulează memoria de lungă durată ( 23 Ianuarie 2020 )

  În fiecare an, la 23 ianuarie, celebrăm ziua scrisului de mână! Aceasta sărbătoare coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock. Acesta a devenit foarte cunoscut pentru semnătura sa extrem de lizibilă și stilistic aparte de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii. Ziua Internațională a scrisului de mână ne reamintește că deși trăim într-o lume tehnologizată, tot ar fi păcat să ne pierdem o asemenea abilitate.

 • Penalități aplicate producătorului care nu a livrat la timp transportoarele pentru M.Ap.N. ( 3 Octombrie 2019 )

  Armata cere penalități pentru că transportoarele blindate nu au fost livrate la timp de către producător! Ministerul Apărării Naționale a emis o factură de penalități în valoare de opt milioane cinci sute de mii de euro...

 • Tehnologia poate schimba modul în care interacționăm ( 3 August 2019 )

  Cum ar fi ca lumea virtuală să ne fie tot mai aproape? Un sistem informatic inovativ permite o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică extrem de reală. Tehnologia ar putea schimbă complet modul de interacțiune între persoanele aflate la distanță.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2