Date companie
 
 
 
 

Militarul roman ucis in Afganistan va fi inmormantat marti, la Rovinari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Mai 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inmormantare, oprea, trupul, ceremonie, rovinari, militara, aeronava, caporal, sublocotenent, lixandru, baza, funeralii
 

Trupul neînsuflețit al militarului român care și-a pierdut viața joi, în Afganistan, a ajuns acasa, la Rovinari, unde a fost depus în catedrala orașului. Sicriul cu trupul caporalului Constantin Laurențiu Lixandru a fost adus in tara duminica, la bordul unei aeronave militare, care a aterizat la baza militară 90. Acolo a avut a loc o ceremonie religioasă oficiată de șase preoți. Printre cei care au participat la funeralii s-a numărat și ministrul apărării Gabriel Oprea.

AMBIANȚĂ (ceremonie)

Caporalul Constantin Laurențiu Lixandru a fost avansat de ministrul Apărării, Gabriel Oprea, la gradul de sublocotenent post-mortem.

GABRIEL OPREA, ministrul Apărării "Cuvintele nu au toată forța să exprime ce simțim acum pentru că suntem cu toții copleșiți de aceste momente tragice, când destinul colegului nostru Constantin Laurențiu Lixandru a fost curmat brusc, lasând în urmă o familie îndurerată, rude și prieteni."

Laurențiu Lixandru a fost rănit grav în urma unei deflagrații produse de un dispozitiv exploziv improvizat. El a fost transportat de urgență la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale, însă, în ciuda eforturilor depuse de medici, sublocotenentul a încetat din viață. Cei care l-au cunoscut pe Laurentiu Lixandru au intampinat cu durere vestea mortii sale.

VOX "Un băiat tânăr, cuminte, e o surpriză îndurerată!"

VOX "Îl cunoșteam foarte bine! Era un băiat de nota 10, ce pot să spun..."

Sublocotenentul postmortem Constantin Laurențiu Lixandru avea 30 de ani și era căsătorit. Ceremonia de inmormantare va avea loc marti, la Rovinari.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2