Date companie
 
 
 
 

Mina Uricani va fi închisă 10 zile, Valea Jiului e în doliu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, bani, ajutor, mina Uricani, inchisa, 10 zile, acumulare de gaze, doliu, mineri morti, cercetari
 

Mina Uricani ramane închisă pentru aproximativ 10 zile, din cauza acumulării de gaz din subteran, dupa tragedia de sambata. Intre timp, Valea Jiului e in doliu. Trupurile neînsuflețite ale celor 5 barbati morți în explozia produsa la sute de metri adancime au fost luate acasă de familii.

AMBIANȚĂ (femeie care plânge): "Vai, ia mamã si vorbeste cu mine, vorbeste mamã, te rog eu..."
AMBIANȚĂ (femeie care plânge): "Doamne... de ce mi-ai fãcut tu asta?"

CUCU SIMIONESCU - tatal unei victime: "De 23 de ani a lucrat la Uricani. În 17 iulie împlinea 42 de ani. Acestui om acum o lunã i-a ars casa complet. Îi placea ce fãcea si era cel mai bun electrician din zonã.  Are o fatã în clasa a 12-a care trebuie sã dea Bac-ul"

VOX: "E greu, îl stiai de pe stradã totusi si te doare, te doare sã-ti pierzi familia, o familie ti-o faci cu greu. În viata mineritului stâlpul familiei este bãrbatul.''

Guvernul le va ajuta cu bani pe văduvele victimelor, care vor fi sprijinite să-și găsească și un loc de muncă, dacă au nevoie.

ATTILA DEZSI - prefect jud. Hunedoara: "Apartinãtorii acestor victime sunt oameni cu coloana vertebrala si n-au cerut absolut nimic.(...) Oamenii din Valea Jiului nu au mâna întinsã cãtre cineva."

Polițiștii, inspectorii de la ITM și procurorii anchetează cauzele deflagratiei. Ramane insa problema condițiilor de muncă din minerit.

VOX: "În momentul de fatã nu mai avem siguranta zilei de mâine, toatã lumea are datorii, toatã lumea are probleme, oamenii sunt nemultumiþi, deja vin firme de recuperatori, vin bãncile peste oameni."
VOX: "Aparaturã de când era bunica fatã mare si utilaje vechi, tot la fel si aparatura de detectare a metanului, de aia nu au nimic, tot e vechi."

PETRU MATEI - fost miner: "Tot asa se lucra la mina Petrila si n-o sã se schimbe niciodatã. Nu au bani pentru mecanisme, pentru aparate, nu au bani. Tot cu acelesi aparate se lucreazã si acum."

În perioada de oprire a activității la mina, angajații de la Uricani vor fi plătiți cu salariul de bază, la care se adaugă sporul de vechime.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2