Date companie
 
 
 
 

Minerii din Valea Jiului au încheiat protestul, după revizuirea contractului colectiv de muncă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, hunedoara, mineri, contract, valea, munca, jiului, mina, complex, energetic, colectiv, lonea
 

Protestul minerilor de la Exploarea de Huilă Lonea s-a încheiat cu succes, după 14 ore de negocieri! O parte a minerilor de la Lonea s-a adunat, vineri, în curtea Complexului Energetic Hunedoara, iar ceilalți ortaci, din schimburile I și II, au rămas să protesteze în incinta exploatării miniere. Ei au refuzat să intre în subteran, nemulțumiți de anumite prevederi ale contractului colectiv de muncă.

AMBIANȚĂ "Hoții, hoții!"

VOX "Ei vor să se facă o altă renegociere și să se ia de la capăt punctele, punct cu punct, pentru că sunt puncte din contractul colectiv care sunt discriminatorii."

Principalele nemulțumiri ale minerilor erau legate de reducerea beneficiilor pe care le aveau la plata curentului electric, de reducerea primelor de pensionare pe care le primeau în momentul în care ieșeau din sistem și de acordarea primelor de concediu pe care, conform noilor reglementări, nu le-ar fi încasat, întrucât societatea nu este pe profit. După mai multe runde de discuții cu reprezentanții administrației Complexului Energetic Hunedoara, s-a convenit ca anumite prevederi din viitorul contract colectiv de muncă să fie modificate.

AMBIANȚĂ "S-a ajuns la o concluzie și s-a și semnat un proces verbal, care cred eu că împacă cel puțin partea noastră sindicală. În urma discuțiilor purtate, părțile au convenit ca în contractul colectiv de munca să se efectueze următoarele modificări: eliminarea ajutoarelor materiale cu ocazia primei căsătorii, s-a convenit modificarea cotei de energie electrică, să se acorde prima de vacanță în cuantum de 1900 lei brut, așa cum a fost negociată."

După încetarea protestului, minerii și-au reluat munca în subteran.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2