Date companie
 
 
 
 

Ministerul Educației propune bacalaureat diferențiat, din 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacalaureat, ministerul, educatiei, andronescu, 2013, diferentiat, profesional
 

Absolvenții de liceu, care nu intenționează să urmeze cursurile unei facultăți, ar putea susține bacalaureat profesional, din 2013. Propunerea de introducere a bacalaureatului diferențiat mai devreme decât este prevăzut în Legea Educației aparține Ministerului Educației și are la bază procentajul slab de promovabilitate înregistrat la examenul de maturitate după introducerea sitemului de supraveghere video.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educatiei "Vom avea bacalaureatul național, pe care îl avem și acum, cu același conținut, iar cel profesional să îl gândim ca o formă de finalizare pentru cei care nu țintesc învățământul superior."

Modificările vizează doar probele scrise, acolo unde subiectele vor fi formulate în funcție de profil. Anumite specializari pot fi transformate în teste grilă. Schimbările sunt prevăzute în Legea Educației și urmau să se aplice din 2016. Singura materie obligatorie rămâne Limba și literatura română. În funcție de profil, unii dintre elevi vor învăța mai mult la matematică, fizică și chimie, pe când alții, la geografie, biologie și istorie. Probele orale rămân neschimbate, română, competențe digitale și o limbă străină la alegere.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2