Date companie
 
 
 
 

Ministerul Sãnãtãții: Medicii de la Giurgiu nu au respectat procedurile de urgențã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, medici, baschetbalist, investigatii
 

Ancheta Ministerului Sănătății la Spitalul de Urgență din Giurgiu a descoperit nereguli grave în procedura care trebuia aplicată baschetbalistului american decedat in urma unei altercatii intr-o discoteca. Medicii sunt acuzați că nu au respectat protocoalele medicale, nu au făcut investigațiile necesare și că nu i-au făcut nici măcar o radiografie bolnavului, spune Raed Arafat.

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Sănătății: "Problema care o avem este cã existã reguli în timpul gãrzii. Ei trebuie sã monitorizez bolnavul. El nu a avut nici mãcar o radiografie când a avut urme de traumatism. N-a fost solicitat un consult de specialitate când era în comã. Medicul de gardã trebuia sã-l facã. Nu poți spune cã este doar comã alcoolicã. Lipsa tomografului indicã transferul pacientului."

Deși medicii de pe ambulanță care l-a preluat pe baschetbalist au scris în fișa acestuia cã are un hematom și cã a fost bãtut, angajații Spitalului din Giurgiu au ignorat diagnosticul. Așa a ajuns baschetbalistul sã fie tratat pentru comã alcoolicã.

VOX asistent sef Ambulanta Giurgiu: "Medicul de gardã, care a fost la locul accidentului, a gãsit pacientul afarã din local, pe o bancã, înconjurat de mai mulți prieteni și pe el curgea apa de la streașinã. Un prieten de-al lui a lansat zvonul cã a fost și lovit. Doctorița de serviciu a scris pe fișã stare comatoasã, afirmativ, a fost lovit de cãtre o persoanã din club."

Sportivul american a murit dupã ce medicii au întârziat sã îl opereze, aceasta este concluzia Ministerului Sãnãtãții. Acesta recomandă Direcției de Sănătate Publică Giurgiu să amendeze atât Spitalul de Urgență Giurgiu cât și cei doi medici care au asigurat garda în acea noapte.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2