Date companie
 
 
 
 

Ministerul Sănătății va avea Direcție Anticorupție, pe modelul celei de la Interne

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, lege, anticoruptie
 

Spitalele din România vor avea propria Direcție Anticorupție, după modelul ministerului de Interne. Astfel, peste o mie de angajați din unități sanitare, directii de sănătate publică si management vor avea atributii de control. "Polițiștii sănătății" vor verifica achizitiile publice din spitale si vor încerca să prevină fraudele din sistem, precum decontarea fictivă a unor servicii medicale sau rețete către Casa de Asigurări de Sănătate.

RITLI LADISLAU, ministrul Sănătății: "Vom avea reprezentanti in teritoriu unde se pot adresa, dar va spun, noi nu inlocuim politia, noi nu inlocuim justitia si aceasta structura nu este impotriva medicilor si asistentilor. (...) In opinia populatiei, intr-un procent de 90% ca exista frauda in Sanatate."

Ministrul Sănătății condamnă personalul din sistem care nu-și face datoria. In opinia lui Ritli, salariul mic nu este o scuză, pentru că angajații pot lucra și la privat.

RITLI LADISLAU, ministrul Sănătății: "Daca un medic conditioneaza actul medical si transmite direct sau indirect aceasta intentie este condamnabil."

Totusi, participantii la acest proiect finantat cu fonduri europene spun că scopul nu este, neapărat, prinderea celor care iau șpagă de la bolnavi.

ALEXANDRU CUMPÃNASU, președintele AID: "Incercăm la inceput să ne concentrăm pe zona de achiziții publice si marile fraude din sistem, unde nu este permis sã se cumpere la unele unitãti spitalicesti, de douã de 3, de 10 ori mai mult, cu mai multi bani un bun."

CRISTIAN IRIMIE, secretar de stat min. Sănătății: "Este foarte important atunci când faci o achizitie publicã într-un spital, sã stii dacã e necesarã sau nu."

Metodologia de functionare a noii ''poliții a spitalelor'' va fi stabilită în următoarele luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2