Date companie
 
 
 
 

Ministerul Sănătății vrea licitații centralizate, pentru achizițiile din spitale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, ministerul, sanatatii, central, aparatura, achizitii, licitatii, medicala
 

Ministerul Sănătății vrea control total asupra achizițiilor de medicamente și aparatură medicală necesare spitalelor, pentru a economisi banii alocați de la bugetul de stat. Oficialii ministerului spun că unii manageri de spital irosesc banii publici prin cumpărarea acestor produse la suprapreț. În consecință, licitațiile se vor organiza la nivel central, astfel încât să fie selectați ofertanții cu cel mai mic preț. Medicii atrag, însă, atenția că orice greșeală în aprovizionare va pune în pericol viața pacienților.

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Sănătății "Poți face economii, în primul rând. În al doilea rând, poți evita anumite discontinuități, cum s-a întâmplat pe unele medicamente, pe care spitalele le-au cumpărat în cantitate mică, și nimeni nu a fost interesat să le furnizeze."

DAN STOICA, manager, S.J.U. Bacău "Între spital și furnizor, discuția este mult mai dinamică, rapidă. Aducerea medicamentelor se face de la o oră la alta. Atunci când licitația este făcută la nivel național, există acest posibil risc de a întârzia livrarea unor medicamente în regim de urgență."

RAED ARAFAT, secretar de stat, Ministerul Sănătății "Am auzit temerile unora, cum că s-ar putea să se blocheze, s-ar putea să fie probleme. Același lucru se poate întâmpla și la scară mai mică. De data asta, cel care vine nu o să poată să-și bată joc, cum a făcut-o la un spital.  Aici, vorbim de un volum foarte mare, iar cel care vine trebuie să vină cu garanții mari."

Ordinul ministerului se află în dezbatere publică și ar putea intra în vigoare în a doua jumătate a anului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2