Date companie
 
 
 
 

Ministerul Turismului va monitoriza gradul de ocupare al unităților de cazare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turism, soft, evaziune, minister, cazare, monitorizare, locuri, sistem, unitate
 

Ministerul Turismului se pregătește să le dea o lovitură grea evazioniștilor din sector, prin intermediul unui sistem de monitorizare, care indică în timp real numărul locurilor ocupate în fiecare unitate de cazare. Softul în cauză a fost achiziționat în timpul mandatului Elenei Udrea și a costat 700 de mii de euro. Dacă reprezentanții Guvernulu spun că această măsură va combate evaziunea fiscală, patronatele susțin că sistemul va arunca în haos turismul românesc.

VOX "Pentru mine personal n-ar fi o problemă, dar pot fi cazuri în care o anumită discreție n-ar strica.

VOX "Eu personal n-aș vrea să știu la ce oră vin, cu cine, când plec. Au grijă alții."

CRISTIAN BĂRHĂLESCU, secretar de stat, M.D.R.T. "Noi nu avem acces decât la cifrele statistice. Este un sistem care combate, evident, evaziunea fiscală.

ANCA NEDEA, hotelier "Eu nu înțeleg și nu mi s-a răspuns la întrebarea de ce evităm evaziunea fiscală. Pentru că dacă un hotelier alege să bage la negru, sau să vândă o cameră la negru și nu introduce în acest sistem, va raporta ce vrea el, ca și până acum."

DRAGOȘ RĂDUCAN, vicepreședinte, F.P.T. "Este încă o măsură îndreptată împotriva normalizării activității de turism. Tot mai mulți proprietari vor renunța să se mai clasifice. Statul își îndeplinește rolul de milițian care controlează."

Programul de monitorizare va deveni complet funcțional până la sfârșitul anului și va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2