Date companie
 
 
 
 

Ministrul Agriculturii susține că micii românești sunt acceptați de U.E.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : producatori, romanesti, Bruxelles, ministrul, agriculturii, salvat, UE, procesatori, bicarbonat, micii, carmin
 

Micii românești sunt salvați! Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, susține cã discuțiile purtate la Bruxelles în ultimele sãptãmâni au rezultate bune. Oficialii europeni s-au lăsat convinși să nu interzică micul românesc.

DANIEL CONSTANTIN, ministrul Agriculturii "Micul românesc este salvat ca sã zic așa, nu mai este nicun fel de problemã! Sigur cã mai sunt câteva zile, pânã când așteptãm și o decizie în acest sens, dar de la 1 ianuarie, de când a intrat în vigoare regulamentul european, micul românesc se produce fãrã probleme. Va exista în regulamentul european o excepție, pentru ingredientele care se regãsesc în micul românesc!"

ALEX JURCONI, purtãtor de cuvânt, A.R.C. "Pentru moment, situația este salvatã. Și ne-am asumat, atât noi, cât și Comisia, faptul cã producția de mici nu poate înceta, chiar dacã în legislația europeanã aceste două ingrediente încã nu apar! Bicarbonatul, dar și colorantul specific micului, carminul, este un colorant natural. Sunt, în acest moment, în discuție de a fi introduse în legislația europeanã, pe lista de ingrediente specifice unui anumit regulament. Este o discuție foarte tehnicã!"

Cei mai fericiți sunt producătorii și procesatorii de carne! Dacã micii ar fi fost interziși, pierderile lor ajungeau la 50 de milioane de euro. Potrivit statisticilor, în România se comercializeazã anual 22 de mii de tone de mici, iar un român consumã, în medie, peste un kilogram de mici.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2