Date companie
 
 
 
 

Ministrul Constantin Niță s-a întâlnit cu protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oltenia, ministrul, directori, comisie, protesteaza, energetic, nita, complexul, minerii
 

Valea Jiului este ca un butoi cu pulbere! Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nițã, nu a reușit sã detensioneze situația la Complexul Energetic Oltenia. Minerii protesteazã fațã de reducerea programului de lucru la patru zile pe sãptãmânã și scãderea salariilor cu 20 la sutã.

CONSTANTIN NITÃ, ministru delegat pentru Energie "Ne-am înțeles ca, din partea sindicatelor și din partea directoratului, sã facem o comisie paritarã care sã analizeze toate problemele legate de sindicate, urmând ca, în câteva zile, aceastã comisie sã ne dea un rezultat. Cu acest rezultat domnul director va veni la București și vom stabili ce e de fãcut. - Se poate vorbi de falimentul Complexului Energetic Oltenia? - Nu, nu se poate vorbi de faliment. Complexul este pe profit. Sigur, nu este un profit pe care ni l-am fi dorit."

Muncitorii se plâng că au fost trimiși în concediu forțat, în urmă cu o lună. Sindicaliștii Federației Naționale Mine-Energie cer ca mãsurile de crizã sã fie suportate și de directorii combinatului.

MARIN CONDESCU, lider F.N.M.E. "Am propus ca plafonarea salariilor, pentru cei din conducere, sã se limiteze la 80 de milioane. Sunt lucruri pe care noi le-am propus, pentru a aduce economii în aceastã societate, ca sã supraviețuim pânã la 31 decembrie."

Raportul, pe care urmează sã-l întocmească acea comisie care analizează situația, ar putea fi prezentat în cursul zilei de joi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2