Date companie
 
 
 
 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a demisionat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demisia, ministerul, interne, carmen, dan, iohannis
 

Carmen Dan și-a dat demisia! Ministrul de Interne nu a mai așteptat reuniunea Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat și a anunțat că demisionează din funcție, cu câteva momente înainte de începerea ședinței. Carmen Dan a declarat că pleacă cu fruntea sus de la cârma Ministerului de Interne și că nu are ce să-și reproșeze. Ea este de părere că motivele pentru care premierul Viorica Dăncilă i-ar fi cerut demisia sunt unele politice. În plus, Carmen Dan a mai afirmat că social-democrații ar fi cedat presiunilor făcute de președintele Klaus Iohannis. Afirmațiile lui Carmen Dan nu au fost pe placul premierului Viorica Dăncilă.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României  "Eu cred că unii membri ai partidului nostru nu au învățat nimic și au crezut că dacă ies în spațiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva."

Prim-ministrul a mai declarat că ministrul de Interne este dezinformat și că PSD nu va ceda niciodată presiunilor președintelui Iohannis. Pe parcursul mandatului de doi ani și jumătate la conducerea Ministerului de Interne, lui Carmen Dan i-a fost cerută demisia de mai multe ori, atât de către românii ieșiti în stradă, cât și de către alți reprezentanți politici. Cel mai recent, după alegerile europarlamentare din 26 mai. Președintele Klaus Iohannis a solicitat atunci demiterea ministrului de Interne și a celui de Externe, pentru felul în care a fost organizat scrutinul.

KLAUS IOHANNIS, președintele României "Fiindcă nu au știut să-și dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe și a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat."

Replica lui Carmen Dan nu a întârziat.

CARMEN DAN, ministru demisionar de Interne "Nu îmi voi da demisia, nici imediat, nici imediat."

Momentul care a marcat mandatul ministrului de Interne a fost cel din data de 10 august 2018, când în Piața Victoriei a avut loc mitingul diasporei. Carmen Dan a fost acuzată atunci de o mare parte a opiniei publice și de către societatea civilă de faptul că a dat ordin ca jandarmii să intervină violent pentru dispersarea manifestanților. PNL a reacționat, prin vocea prim-vicepreședintelui Raluca Turcan, la anunțul demisiei ministrului de Interne. „Carmen Dan a întârziat 339 de zile. Demisia trebuia să vină după 10 august 2018, nu după ce a fost anunțată de colegii din PSD că va fi schimbată din funcție. Doamna Dăncilă, dumneavoastră cât timp mai așteptați?”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2