Date companie
 
 
 
 

Ministrul Energiei, Toma Petcu, anunță măsuri pentru iarnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iarna, masuri, electrica, petcu, energia
 

Alimentarea cu energie electrică pe timpul iernii este o prioritate pentru autorități! Cel puțin așa a declarat Toma Petcu, ministrul Energiei, care a precizat că au fost luate măsuri pentru evitarea întreruperilor în furnizarea energiei electrice în sezonul rece. Totodată, prețul electricității ar putea să scadă ușor, după liberalizarea pieței, a mai anunțat ministrul.

TOMA PETCU, ministrul Energiei "Într-adevăr, iarna lucrurile pot în anumite momente să fie în zona de limită, ca atare am luat unele decizii pentru a proteja populația de iminența unui blackout în sistem și am luat măsurile necesare pentru a realiza acest lucru. Ne-am asumat cu toții că intrăm într-o liberalizare totală și mai avem o lună și ceva și înseamnă că trebuie să se închidă curba de ofertă cu cea de cerere. Teoretic, când ai cantitate mare, ai posibilitatea să o achiziționezi la prețuri bune."

Potrivit meteorologilor, în lunile decembrie și ianuarie vor fi înregistrate temperaturi extrem de scăzute, de până la minus 20 de grade. Acesta este și motivul pentru care Dispeceratul Energetic Național se așteaptă ca în această iarnă să se înregistreze consumuri-record de electricitate și gaze naturale. Președintele Societății Meteorologie Române, Ion Sandu, afirma, în septembrie, că ne așteaptă o iarnă asemănătoare cu cea din 2012, când s-au înregistrat cantități însemnate de zăpadă și viscol.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2