Date companie
 
 
 
 

Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pmb, controale, finante
 

Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.
Ministrul de Finanțe a afirmat că nu este în regulă ca la companiile municipale din subordinea Primăriei Capitalei să fie acordat 87% din buget pentru salarii.

FLORIN CÎȚU, ministrul Finanțelor Publice

"Am aflat că nu s-a mai făcut un control, ceea ce este foarte ciudat, la Primăria Capitalei, de 10 ani de zile. Nu știm cum au fost cheltuiți acei bani, unde s-au dus acei bani, dacă acei bani au fost sifonați."

Ministrul Finanțelor susține că principalul motiv pentru care a dispus un control financiar la Primăria Capitalei este un împrumut uriaș care i se pare suspect.

FLORIN CÎȚU, ministrul Finanțelor Publice
"Anul trecut, deși subvenția este de la buget pentru încălzire prin termoficare, Primăria București s-a împrumutat, pe 20 de ani, aproape 500 de milioane de lei, din trezoreria statului, deși ar fi trebuit să aibă banii în buget pentru subvenție. Ce s-a întâmplat acolo? Unde sunt banii de subvenție?"

Florin Cîțu a subliniat, că perioada de 10 ani în care n-au mai fost efectuate controale la Primăria Capitalei, coincide, în mod bizar, cu perioada în care instituția a fost condusă de PSD. În replică, Gabriela Firea a spus că nu se teme de controlul anunțat de ministrul Florin Cîțu, deoarece Primăria Capitalei a avut, în ultima perioadă, 50 de controale și nu au fost depistate nereguli.

GABRIELA FIREA, primarul general al Capitalei

"Suntem ca o carte deschisă, suntem cei mai verificați, primim cu brațele deschise, încă o dată spun, orice control, orice verificare, dar totul în limita și spiritul legii."

Gabriela Firea a mai adăugat că orice control este binevenit și că așteaptă, comisiile de analiză, cu ștergar, pâine și sare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2