Date companie
 
 
 
 

Ministrul Finanțelor, Dragoș Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență și luare de mită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, trafic, codul, spaga, finante, DNA, ministrul, penal, fiscal, urmarit, influenta, dragos, valcov
 

Cutremur în Guvernul României! Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost pus sub acuzare pentru trafic de influență. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție îl acuză că, în calitate de primar al orașului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare din județul Olt. Potrivit comunicatului D.N.A, urmare a înțelegerii cu omul de afaceri respectiv, Darius Vâlcov, primar al Slatinei la acea vreme, a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro.

AMBIANȚĂ "- Domnule Vâlcov, în ce calitate la D.N.A.? Care este motivul? În ce calitate? - Nu știu. - Ce le veți spune procurorilor?"

După 3 ore de audieri, procurorii au anunțat că s-a început urmărirea penală în cazul ministrului Dragoș Vâlcov.

AMBIANȚĂ "- Domnule Vâlcov! - Nu știu deocamdată. - Care sunt acuzațiile? Ce distincție faceți între banii altora și banii de la minister? Pentru ce acuzații ați fost pus sub urmărire penală?"

În același dosar, procurorii D.N.A. au dispus reținerea pentru 24 de ore a primarului municipiului Slatina, Minel Prina. Acesta este suspectat că, în urmă cu șase ani, când Vâlcov era primar, iar Prina viceprimar, ar fi favorizat un om de afaceri să obțină contracte din bani publici. Darius Bogdan Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina. A ajuns, apoi, în Parlamentul României, fiind ales senator de Olt din partea PSD. În 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie este ministru al Finanțelor Publice. În plin scandal de corupție cu epicentrul chiar în cabinetul pe care îl conduce, premierul Victor Ponta a simțit, însă, nevoia să sublinieze meritele ministrului de Finanțe urmărit penal pentru trafic de influență și pentru o șpagă de două milioane de euro. "Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal (la care Darius Vâlcov a avut și va continua să aibă un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preț și în orice conjunctură politică!", a scris Ponta, sâmbătă dimineața, pe o rețea de socializare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2