Date companie
 
 
 
 

Ministrul Justiției va cere demisia șefei DNA, susține Sorin Roșca Stănescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, demisie, ccr, toader, ordonanta, ministrul, stanescu, 13, kovesi, justitiei, iohannis
 

Se clatină scaunul șefei Direcției Naționale Anticorupție! După ce CCR a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între DNA și Guvern și că ancheta procurorilor legată de adoptarea ordonanței de urgență 13 nu intra în competențele acestora, tot mai multe voci cer demisia Laurei Codruța Kovesi. Potrivit jurnalistului Sorin Roșca Stănescu, după ce a studiat motivarea Curții Constițutionale, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ajuns la concluzia că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi trebuie să plece din funcție. Junalistul susține că ministrul va cere saptamâna viitoare demiterea lui Kovesi.

prin telefon: SORIN ROȘCA STĂNESCU, jurnalist "- Domnul Iohannis mâine sau poimâine, când ministrul Justiției îi va cere oficial demiterea doamnei Kovesi. - Ne spuneți dumneavoastră, pe surse, că săptămâna viitoare, îi cere ministrul Justiției? - Luni sau marți. Luni sau marți, ministrul Justiției va cere în mod oficial demiterea doamnei Kovesi, după ce a studiat weekendul acesta împreună cu partidul motivarea CCR. Se va ajunge la concluzia că trebuie solicitată demiterea."

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat la un post de televiziune că dacă ar mai fi fost în funcție ar fi cerut demiterea șefei DNA și nu ar mai fi așteptat ca propunerea să vină de la Ministerul Justiției.

prin telefon: TRAIAN BĂSESCU, fostul președinte al României "Nu așteptam să mă caute ministrul Justiției! Îl căutam eu și îi ceream să-mi trimită solicitarea de revocare din funcție. Realizez cât e de grav un astfel de precedent. Rețineți, în vremea când eu eram președinte, nu eram un adversar al doamnei Kovesi, dar aș fi cerut-o pentru oricare dintre cei care îndeplineau o funcție care țineau de mine."

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a cerut, vineri, ministrului Justiției, Tudorel Toader, să solicite demisia procurorului-șef al DNA. La rândul lui, șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și-a exprimat punctul de vedere potrivit căruia decizia Curții Constituționale trebuia urmată de demisia lui Kovesi. Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei din 27 februarie, prin care s-a stabilit că DNA și-a depășit atribuțiile atunci când a inițiat o anchetă în cazul adoptării OUG 13. În opinia CCR, prin decizia procurorului, de începere a urmăririi penale în acest caz, s-a încălcat principiul separației puterilor în stat. CCR a mai constatat că, prin verificarea circumstanțelor în care a fost adoptată OUG 13/2017, DNA și-a arogat o competență ce poate conduce la un blocaj instituțional.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2