Date companie
 
 
 
 

Ministrul Muncii anunță demararea operațiunii de recalculare a pensiilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, turcan, speciale, muncii, ministrul, recalculare, barna
 

Toate dosarele de pensie vor fi revizuite, în baza unor informații care vor fi necesare în formula de recalculare a acestora. Este anunțul făcut, astăzi, de ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea a precizat că operațiunea va fi declanșată prin ordin de ministru, ceea ce trebuia făcut încă din iulie 2019. Circa cinci milioane de dosare de pensie vor fi, astfel, recalculate, după o formulă negociată cu toate partidele parlamentare. Referitor la pensiile speciale care împovărează bugetul statului, ministrul Muncii spune că există șase categorii, iar cele mai mari se înregistrează la magistrați.
De altfel, eliminarea poverii pensiilor speciale rămâne obiectiv principal al actualei guvernări. Vicepremierul Dan Barna a declarat că dorește ca, în aceste zile, Parlamentul să voteze eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor. Potrivit lui Barna, anul acesta, va fi modificat Codul Administrativ pentru abrogarea pensiilor speciale ale primarilor. La rândul său, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, precizează că eliminarea tuturor pensiilor speciale trebuie să fie o prioritate pentru oricare partid care își dorește binele României.

MONICA APOSTOL, reporter „Potrivit calculelor, în perioada 2016-2020, cheltuielile cu toate pensiile speciale au crescut cu 60 de procente. Unele pensii au ajuns la valoarea de 16.000 de euro pe lună. Asta, în timp ce aproximativ un milion de pensionari primesc circa 700 de lei pe lună, iar aproape două milioane au pensii de cel mult 1.000 de lei pe lună.”

Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Cercetare a Calității Vieții, un adult are nevoie de peste 2.600 de lei pe lună, pentru un trai decent. Din datele Eurostat rezultă, însă, că unu din patru români de peste 65 de ani trăiește în sărăcie. În paralel cu eliminarea pensiilor speciale, trebuie redusă impozitarea în cazul salariilor mici, a mai precizat ministrul Economiei, Claudiu Năsui.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2