Date companie
 
 
 
 

Ministrul Muncii promite reîntregirea indemnizațiilor pentru mame, din toamnă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : crestere, concediu, copil, toamna, maternal, muncii, mame, ministru, campeanu, indemnizatia
 

Vești bune pentru mame! Indemnizatia pentru creșterea copilului ar putea fi reîntregită, din această toamnă. Cel puțin așa promite ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Mihaela, mamica unei fetite de aproape doi ani, primeste 1.200 de lei lunar ca indemnizație de creștere a copilului, după ce a ales sa stea doi ani în concediu maternal. Ea spune că nu face față cheltuielilor.

MIHAELA CHIRIAC, mama "Am nascut în 2010, exact când legislația privind indemnizatia copilului s-a schimbat. Mi-a fost foarte greu și nu m-as fi descurcat daca nu m-ar fi ajutat parintii. Trebuie sa luam în considerare ca scutecele se ridica la 400 de lei lunar, laptele praf 300 de lei si sa nu mai vorbim despre alte cheltuieli cu hainutele, jucariile si ce îi trebuie unui copil pentru o crestere normala.

Dupa discutiile cu delegatia FMI, ministrul Muncii dă asigurari ca acest tip de venit va reveni, din toamna, la nivelul de acum doi ani.

MARIANA CAMPEANU, ministrul Muncii "În legatura cu indemnizația pentru mame, ea intră în acea convenție pe care am facut-o când am spus că reîntregim sumele tăiate în 2010. Faptul că nu s-a făcut deja, a fost o conjunctură nefavorabilă pentru mame - MUSCA - și acest lucru nu-l putem modifica decât în sesiunea parlamentară din toamnă.

Indemnizația pentru mame și concediul maternal îmbracă forme variate în țările europene, atât ca sumă, cât și ca perioadă în care mămicile sau tăticii stau acasa cu bebelusii. In Austria, primele 16 săptămâni sunt remunerate cu 100%. Concediul maternal poate fi între 1 si 3 ani, dar, după primele patru luni, indemnizația scade până la circa 440 de euro. In Belgia, concediul maternal are 15 saptamâni, din care primele 30 de zile sunt remunerate cu 82% din salariu și cu 75% ulterior. In Bulgaria, mamicile sau taticii beneficiaza de un an de concediu cu 100% din salariu, urmat de un al doilea an, în care se oferă salariul minim pe economie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2