Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, despre șpaga din spitale: "Nu sunt utopic!"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, spaga
 

Eliminarea șpăgii din sistemul sanitar este o utopie, susține Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. În opinia sa, nu vom putea scăpa de acest flagel, până când medicii vor fi remunerați legal pe măsura muncii prestate. Prezent la o întâlnire cu reprezentanți ai spitalelor, ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai autorităților locale și parlamentari, Nicolăescu a adăugat că sistemul sanitar din România este atât de slab, încât trebuie ținut cu mâinile să nu cadă.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "Șpaga, în genere, nu poate fi eradicată de mâine, că vrem noi să o eradicăm. Ea trebuie să facă parte dintr-un program amplu și complex, adică creșterea salarizării medicilor și asistenților, care trebuie să fie un lucru corect. (...) -Dumneavoastră vreți să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani, în România?(...)Iertați-mă, eu nu sunt utopic.(...)Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România, la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu știu să vă spun, astăzi."

În ciuda marasmului financiar în care se zbate sistemul sanitar, ministerul de resort a găsit resursele necesare deschiderii a patru centre pentru copiii cu probleme cardiace. Autoritățile locale au renunțat însă la ideea redeschiderii spitalelor închise pe vremea guvernării PDL.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "Facem încă patru centre la nivel național, în afară de Târgu Mureș. Și la București, și la Iași, și la Timișoara, patru centre de chirurgie cardiacă pediatrică. Atunci, eventaulele cazuri, care se pot naște la Ploiești, ajung repede la București și pot fi operate."

Potrivit unui studiu publicat recent de presa centrală, doi români din trei dau șpagă la medic. 49,4% dintre conaționalii noștri consideră că sistemul de sănătate autohton este printre cele mai grav afectate de corupție, în timp ce puțin peste 50% cred că sistemul este la fel de corupt ca și cele din alte state.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Zece persoane arestate preventiv în dosarul înmatriculărilor frauduloase ( 13 Septembrie 2019 )

  Arestări în dosarul mitei pentru înmatriculări frauduloase! Magistrații Tribunalului Sibiu au admis propunerea procurorilor privind arestarea preventivă a zece dintre persoanele cercetate în dosar. Este vorba de angajați ai Registrului Auto Român...

 • Persoane reținute în ancheta privind înmatriculările frauduloase ( 12 Septembrie 2019 )

  11 persoane au fost reținute după perchezițiile din ”dosarul înmatricularilor frauduloase”. Mai multe perchezitii au avut loc în trei județe și în București, la angajați RAR, intermediari și polițiști bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice.

 • Atac informatic, în spitalele din România ( 20 Iunie 2019 )

  Atac cibernetic în spitalele din România! Ministerul Sănătății a transmis o avertizare către toate unitățile sanitare din țară, după ce hackerii amenință sistemului informatic din sistemul sanitar. Alerta a fost dată în urma...

 • Asistenții medicali, mai puține cereri de plecare din țară ( 12 Mai 2019 )

  Numărul asistentilor medicali care vor să lucreze în străinătate a scăzut! Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. 

 • Oficialii UE cer Guvernului să clarifice situația celor trei spitale regionale ( 11 Martie 2019 )

  Oficialii de la Bruxelles cer lămuriri asupra construirii celor trei spitale regionale din România! Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, i-a transmis o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă în care îi solicită acesteia să comunice Comisiei Europene de la Bruxelles poziția oficială a Guvernului în privința celor trei spitale regionale care ar urma să fie construite la Iași, Cluj și Craiova. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2