Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, despre șpaga din spitale: "Nu sunt utopic!"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, spaga
 

Eliminarea șpăgii din sistemul sanitar este o utopie, susține Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu. În opinia sa, nu vom putea scăpa de acest flagel, până când medicii vor fi remunerați legal pe măsura muncii prestate. Prezent la o întâlnire cu reprezentanți ai spitalelor, ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai autorităților locale și parlamentari, Nicolăescu a adăugat că sistemul sanitar din România este atât de slab, încât trebuie ținut cu mâinile să nu cadă.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "Șpaga, în genere, nu poate fi eradicată de mâine, că vrem noi să o eradicăm. Ea trebuie să facă parte dintr-un program amplu și complex, adică creșterea salarizării medicilor și asistenților, care trebuie să fie un lucru corect. (...) -Dumneavoastră vreți să rezolvăm azi ce nu se rezolvă de 70 de ani, în România?(...)Iertați-mă, eu nu sunt utopic.(...)Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România, la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu știu să vă spun, astăzi."

În ciuda marasmului financiar în care se zbate sistemul sanitar, ministerul de resort a găsit resursele necesare deschiderii a patru centre pentru copiii cu probleme cardiace. Autoritățile locale au renunțat însă la ideea redeschiderii spitalelor închise pe vremea guvernării PDL.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "Facem încă patru centre la nivel național, în afară de Târgu Mureș. Și la București, și la Iași, și la Timișoara, patru centre de chirurgie cardiacă pediatrică. Atunci, eventaulele cazuri, care se pot naște la Ploiești, ajung repede la București și pot fi operate."

Potrivit unui studiu publicat recent de presa centrală, doi români din trei dau șpagă la medic. 49,4% dintre conaționalii noștri consideră că sistemul de sănătate autohton este printre cele mai grav afectate de corupție, în timp ce puțin peste 50% cred că sistemul este la fel de corupt ca și cele din alte state.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2