Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, oradea, ministrul, coronavirus, tataru, covid, curteanu
 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat, astăzi, o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, unitate sanitară Covid. În cadrul conferințe de presă susținute în timpul vizitei, ministrul a vorbit despre situația sistemului sanitar din țara noastră, în contextul pandemiei de coronavirus.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic, în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe Terapie Intensivă. Terapia Intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat. Am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum, avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical. Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

Ministrul Nelu Tătaru a vorbit și despre situația asimptomaticilor.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „Într-o primă fază, ne confruntăm cu un asimptomatic care refuza internarea și nu voia internare. În acest moment, ne confruntăm cu asimptomatici care, văzând care sunt fazele bolii, refuză să plece acasă.”

Bihorul este unul dintre cele mai afectate județe de pandemia de coronavirus. La Oradea, ministrul Sănătății s-a întâlnit cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, ai unităților sanitare bihorene și cu șefii administrației publice locale.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „La nivelul județului Bihonr, nu a fost niciodată o problemă cu echipamente, cu medicamente sau materiale sanitare, aici, având și aportul primăriei locale și aportul de la administrația publică locală, care au suplimentat ceea ce nu reușeau spitalele să realizeze.”

Acesta a mai arătat că personalul medical a făcut față în această perioadă, însă, populația trebuie să respecte condițiile de distanțare, pentru că, altfel, se va ajunge la o blocare a sistemului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2