Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății propune taxa pe fast-food și pe berea cu alcool

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lege, sanatate, fast-food
 

Berea cu alcool va fi pusă pe picior de egalitate cu produsele de tip fast-food, în noua Lege a Sănătății, și va fi taxată ca atare. Banii obținuți din taxele suplimentare aplicate acestor produse ar urma să ajungă la fondul pentru sănătate, potrivit ministrului de resort, Vasile Cepoi. Medicii specialiști susțin că alimentația nesănătoasă provoacă din ce în ce mai multe victime.

MARIA DOROBANȚU, președinte, S.R.H.: "Fast-foodurile conțin sare, conțin lipide de calitate proastă. (...) Pe de altă parte, trebuie ca și dulciurile să nu fie în cantitate mare și să nu fie consumate seara târziu. (...) Obezitate, hipertensiune arterială, produc diabet, dislipidemii, colesterol mare, care e agresiv, trigliceridele cresc riscul de boli cardiovasculare."

Ministrul Sănătății crede că, astfel, sistemul medical ar putea beneficia de fonduri suplimentare, în condițiile în care România este țara europeană cu cei mai puțini bani alocați în acest sens.

VASILE CEPOI, ministrul Sănătății: "Berea are alcool. Fast-foodul este o alimentație nesănătoasă, care induce morbiditate și sigur că e justificat. Pe de o parte, să reducem consumul de astfel de alimente și, pe de altă parte, să și acoperim cheltuielile induse de tratamentul pentru boală."

MIHAI VOICU, deputat PNL: "Jumătate din propunerea domnului ministru nu se poate aplica. Aș vrea să îl văd cum definește ce e fast-food? Alimente care conțin grăsimi și sare? Asta e brânza de capră a domnului Marica. Conține grăsimi și sare."

SORIN MINEA, președinte, Romalimenta: "Și cârnații de Pleșcoi, branza de burduf."

Inițiativa ministrului nu a ajuns, însă, și la urechile premierului.

VICTOR PONTA, premierul României: "Inițiativa domnului Cepoi, de a taxa fast-food și de a introduce acciza pentru bere, cum vi se pare? (...) O să o discutăm. Nu o cunosc."

Potrivit ultimelor declarații, Legea sănătății va fi gata până la întâi iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Propunere de modificare a legii asigurărilor obligatorii de locuințe ( 20 Mai 2019 )

  Legea asigurărilor obligatorii de locuințe va fi modificată! Asigărătorii urmează să acopere, pe lângă riscul de cutremur, alunecări de teren și inundații, și riscul de furtuni, potrivit reprezentanților Autoritatății de Supraveghere Financiară.

 • Infractorii sexuali, înscriși în registrul M.A.I. ( 16 Mai 2019 )

  Toate faptele penale de natură sexuală, indiferent de gravitatea lor, se vor înscrie într-un registru gestionat de Ministerul Afacerilor Interne. Informațiile vor putea fi accesate de un potențial angajator și de Poliție.

 • Guvernul a redus TVA la produsele bio și a reglementat contribuțiile la sănătate ( 14 Mai 2019 )

  Taxe mai mici pentru produsele sănătoase! Guvernul României anunță că va reduce TVA-ul de la 9% la 5% pentru produsele alimentare montane, bio și tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 • Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității ( 8 Mai 2019 )

  Inițiativă legislativă pentru creșterea natalității, în România! Potrivit expunerii de motive, practica alăptării este considerată încă, deficitară în țara noastră. Potrivit estimărilor, doar 20 la sută dintre mame își alăptează copiii...

 • Norul de praf saharian traversează teritorul României ( 24 Aprilie 2019 )

  Avertisment de la meteorologi! O masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană traversează sudul, centrul și estul Europei, inclusiv teritoriul României. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2