Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății spune că salariile medicilor nu vor crește, anul acesta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, salarii, spitale, posturi, medici, rectificare, ministrul, sistem, nicolaescu, sanitar, manageri
 

Medicii nu vor avea salarii mai mari anul acesta! Anunțul a fost fãcut chiar de ministrul Sãnãtãții, Eugen Nicolăescu. În plus, el a precizat cã posturile din sistemul sanitar ar putea fi deblocate abia din a doua jumãtate a anului și doar în cazul în care economia va merge bine.

EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Anul 2013 este un an trist din punct de vedere al fondurilor financiare! Eu nu vã pot spune, astãzi, dumneavoastrã, cã pot sã vã asigur o creștere salarialã în acest an, cã nu e de unde! Nu avem aceastã posibilitate!"

În schimb, reprezentanții unităților sanitare din țarã se plâng cã în unele locuri banii nu ajung nici pentru salariile angajaților, iar pacienții vin cu materiale sanitare de acasã, pentru perioada în care sunt internați.

VOX "Așa cum ați spus, nu mai au voie managerii sã facã arierate și de unde putem tãia cel mai rapid? Primul lucru, cel mai facil, tãiem tichetele de masã și sporurile! Tãierea tichetelor de masã, pentru personalul de curãțenie, înseamnã 30% din venitul lui!"

VOX "Pe vremea dumneavostrã, pe vremea pãrinților noștri, a fi medic, a fi asistent, a fi învãțãtor, era o cinste. Acum, pentru mine nu mai e nimic! Suntem adesea umiliți! Trebuie sã umblãm pentru plicul ãla de bani, pe care-l avem!"

Ministrul Sănătății îi vede vinovați tot pe managerii spitalelor, pentru situația dificilă din sistemul sanitar.

EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Ați vãzut cã mulți manageri de spitale au început sã țipe, au început sã critice cã nu fac fațã, dar ei nu-și fac planul de management, pentru cã ei, în continuare, fac internãri fictive! Haideți sã stãm cu ochii pe manageri, sã facem o monitorizare foarte clarã, foarte precisã și sã știm când aceștia se abat de la reguli!"

Nicolăescu sperã sã primeascã bani în plus la rectificarea bugetarã, ca să poată dispune deblocarea posturilor din sistemul sanitar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2