Date companie
 
 
 
 

Ministrul Sănătății vrea să taie finanțarea cu bani de la asigurările de sănătate, a spitalelor private

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spitale, finantare, ministerul, sanatatii, stat, privat
 

Măsură radicală, în sănătatea românească! Ministerul Sănătății va sista, din luna martie, finanțarea spitalelor private din țară. Astfel, unitățile medicale private nu vor mai primi contribuții de la asigurările de sănătate, iar spitalele județene ar putea trece din nou în subordinea Ministerului Sănătății. Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a făcut anunțul la Târgu-Mureș.

EUGEN NICOLAESCU, ministrul Sănătății "Vom sista finanțarea din fondurile Casei pentru unitãțile spitalicești private astfel încât toti banii publici sã meargă către spitalele publice. Dacă într-o secție de anestezie și terapie intensivã, dupã ce intrã acest program în funcțiune, cineva din conducerea secției sau conducerea unui spital va cere unui pacient sã vină de acasã cu medicamente sau materiale sanitare, acel cineva va pleca pe loc."

Cu aceeași ocazie, Eugen Nicolăescu i-a criticat în termeni duri pe predecesorii sãi.

EUGEN NICOLAESCU, ministrul Sănătății "Am o critică foarte serioasã pe descentralizarea făcută fãrã cap și fãrã logicã și fãrã principii. Faptul că spitale județene de urgențã au ajuns la consilii județene sau, mai grav, la consilii municipale, mi se pare o prostie fără margini."

În ceea ce privește situația cadrelor medicale din sistemul sanitar, ministrul Sănătății se gândește la soluții de motivare financiară a medicilor și asistentelor.

EUGEN NICOLAESCU, ministrul Sănătății "Din pãcate, au trecut patru ani în care nu s-a fãcut nimic și trebuie sã reluãm acea idee, în sensul de a încerca sã facem plata personalului medical dupã performanțã. În sensul în care sã motivãm personalul medical și în felul acesta sã gãsim o metodã prin care sã stabilizãm personalul și chiar să-l atragem."

Ministrul a mai precizat că, prin sistarea scurgerii banilor către unitățile sanitare private, fondurile alocate spitalelor de stat vor crește cu 10 la sută. Anunțul ministrului a creat deja reacții din partea celor implicați în sistem care spun că măsura dezavantajează pacienții și medicii. Mai mult, aceeași măsură i-ar putea speria pe investitorii străini.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2