Date companie
 
 
 
 

Minivacanța de Sf. Mărie, în stațiunea Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, tratament, bihor, sfanta, maria, stana, vale, statiune, vladeasa, relaxare, minivacanta
 

Minivacanța de Sfântă Mărie, într-o oază de verdeață și aer curat! În stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor, turiștii găsesc tot ce-și doresc pentru a petrece zilele libere de Sfântă Mărie. Apa limpede și pură de izvor pornit din inima muntelui, aerul curat ozonificat și temperaturi ce oscilează în jurul valorii de 25 de grade. Amplasată la o altitudine de 1.100 de metri, stațiunea atrage și prin resursele sale nesecate de ape oligominerale și feruginoase.

VOX "- Cum vă simțiți la Stâna de Vale? - Minunat! Mai mult decât minunat! E plăcut, e răcoare, apa e proaspătă, e minunat!"

Și vremea ține cu turiștii care au ales să să relaxeze la Stâna de Vale în această perioadă. Până vineri, temperaturile nu vor trece de 26 de grade, iar cerul va fi mai mult senin.

VOX "- Ce faceți toată ziua? - Foarte multe drumeții, un pic de pescuit, plimbare la izvor."

Oaspeții stațiunii au, însă, și posibilitatea de a vizita obiective turistice atractive din Apuseni, din zona Masivului Vlădeasa ori de mai departe.

VOX "Multe cascade, în genul Săritoarea Ieduțului, Cascada Miss, Vălul Miresei. Astea se pot face toate într-un circuit. Mai aveți vârful Bohodei cu traseul mai dificil, urcat pe lanț. Se poatre merge până la Padiș. Sunt o grămadă de locuri frumoase."

Mulți turiști se îndreaptă spre stațiunea din Masivul Vlădeasa pentru tratarea unor afecțiuni precum cele endocrine ori ale căilor respiratorii, dar și pentru tratamentul nevrozei astenice. În cabinetele de terapie din stațiune se fac băi de plante, dar și electroterapie, masaj, saună și gimnastica medicală. Baza medicală de la Stâna de Vale are capacitatea de a trata circa 40 de persoane în fiecare zi. Oamenii spun că rezultatele tratamentelor se simt imediat.

VOX "- La mine, aveam o jenă la un genunchi. Văd că nu mai am nimic. - Deci vă simțiți mai bine după tratament? - Da, și mai ales după baia asta cu plante!"

IOAN URSOI, kinetoterapeut "Kinetoterapia se practică. Avem o sală utilată pentru exercițiile fizice, pentru anumite afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor mari și mici. Avem cura de teren, ce presupune între ora 7.30 dimineața și 8.30 dimineața, o mică plimbare prin pădure, până la Izvorul Minunilor."

Și în week-end-ul următor se anunță aglomerație în stațiune, mai ales că vremea este numai bună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2