Date companie
 
 
 
 

Minivacanța de Sf. Mărie, în stațiunea Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, tratament, bihor, sfanta, maria, stana, vale, statiune, vladeasa, relaxare, minivacanta
 

Minivacanța de Sfântă Mărie, într-o oază de verdeață și aer curat! În stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor, turiștii găsesc tot ce-și doresc pentru a petrece zilele libere de Sfântă Mărie. Apa limpede și pură de izvor pornit din inima muntelui, aerul curat ozonificat și temperaturi ce oscilează în jurul valorii de 25 de grade. Amplasată la o altitudine de 1.100 de metri, stațiunea atrage și prin resursele sale nesecate de ape oligominerale și feruginoase.

VOX "- Cum vă simțiți la Stâna de Vale? - Minunat! Mai mult decât minunat! E plăcut, e răcoare, apa e proaspătă, e minunat!"

Și vremea ține cu turiștii care au ales să să relaxeze la Stâna de Vale în această perioadă. Până vineri, temperaturile nu vor trece de 26 de grade, iar cerul va fi mai mult senin.

VOX "- Ce faceți toată ziua? - Foarte multe drumeții, un pic de pescuit, plimbare la izvor."

Oaspeții stațiunii au, însă, și posibilitatea de a vizita obiective turistice atractive din Apuseni, din zona Masivului Vlădeasa ori de mai departe.

VOX "Multe cascade, în genul Săritoarea Ieduțului, Cascada Miss, Vălul Miresei. Astea se pot face toate într-un circuit. Mai aveți vârful Bohodei cu traseul mai dificil, urcat pe lanț. Se poatre merge până la Padiș. Sunt o grămadă de locuri frumoase."

Mulți turiști se îndreaptă spre stațiunea din Masivul Vlădeasa pentru tratarea unor afecțiuni precum cele endocrine ori ale căilor respiratorii, dar și pentru tratamentul nevrozei astenice. În cabinetele de terapie din stațiune se fac băi de plante, dar și electroterapie, masaj, saună și gimnastica medicală. Baza medicală de la Stâna de Vale are capacitatea de a trata circa 40 de persoane în fiecare zi. Oamenii spun că rezultatele tratamentelor se simt imediat.

VOX "- La mine, aveam o jenă la un genunchi. Văd că nu mai am nimic. - Deci vă simțiți mai bine după tratament? - Da, și mai ales după baia asta cu plante!"

IOAN URSOI, kinetoterapeut "Kinetoterapia se practică. Avem o sală utilată pentru exercițiile fizice, pentru anumite afecțiuni ale coloanei vertebrale și ale articulațiilor mari și mici. Avem cura de teren, ce presupune între ora 7.30 dimineața și 8.30 dimineața, o mică plimbare prin pădure, până la Izvorul Minunilor."

Și în week-end-ul următor se anunță aglomerație în stațiune, mai ales că vremea este numai bună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • B.N.R. a lansat monede din aur și alamă ( 21 Octombrie 2019 )

  Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic din 21 octombrie 2019, monede din aur și alamă pentru colecționare! Tema aleasa este Desăvârșirea Marii Uniri – Regina Maria. Aversul monedei din alamă...

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • Crimă la stână ( 15 Septembrie 2019 )

  Caz șocant într-o comună din județul Dolj! Un cioban în vârstă de 38 de ani a fost găsit inconștient, într-un șanț din comuna Pielești, și cu numeroase urme de lovituri pe corp. 

 • Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului ( 8 Septembrie 2019 )

  Sfânta Maria Mică, o mare sărbatoare creștină, celebrată, astăzi, la fel ca în fiecare an, pe 8 septembrie Nașterea Maicii Domnului a fost cinstită în toate bisericile, prin slujbe și rugăciuni. În popor, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului...

 • Programul ”Litoralul pentru toți”, la start ( 29 August 2019 )

  Începe Programul Litoralul pentru toți! De la 1 septembrie turiștii sunt așteptați cu prețuri de la 50 la 140 de lei pe zi, iar biletele le pot cumpăra și cu vouchere de vacanță. Mulți dintre turiștii care și-au petrecut vara pe litoral...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2