Date companie
 
 
 
 

Mircea Băsescu și Marian Căpățână, arestați preventiv

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : basescu, trafic, politia, inchisoare, procurori, marian, arestare, anticoruptie, capitalei, contestatie, bercea, mondial, preventiva, mircea, influenta, avocat, complicitate, capatina, abraham, trasca
 

Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile! Potrivit procurorilor anticorupție, fratele președintelui este acuzat că s-ar fi folosit de calitatea sa de rudenie cu șeful statului, pentru a face trafic de influență. Mircea Băsescu ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni la judecători în favoarea reducerii pedepsei lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondial, sau pentru a-l ajuta să scape de închisoare. Acesta a fost, însă, condamnat la 7 ani, așa că ar fi plusat cu încă 350.000 de euro. Suma a fost oprită, însă, drept comision, notează anchetatorii, chiar de intermediarul Marian Căpățînă, liderul PDL din Olt.

AMBIANȚĂ "Nu dau declarații! Până la soluția definitivă, nu dau nicio declarație. - Cum a primit decizia? - Am spus că nu dăm declarații. - S-a pus deîndată în executare? - Da. - A fost preluat si dus la .... - Da! - A fost o decizie corectă? - Categoric, nu!"

Mircea Basescu a fost dus în arestul Politiei Capitalei. Odată cu el, a fost arestat preventiv și Marian Căpățînă, acuzat de complicitate la trafic de influență. Potrivit avocatului familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, există mai multe înregistrări, care îl incriminează pe fratele președintelui.

PAVEL ABRAHAM, avocatul lui Sandu Anghel "- Câte minute ați dat la DNA? - 31 de minute pe care le-am dat eu, în două ipostaze, alese și puse, dar neprelucrate deloc, care dovedeau două lucruri, la îndoielile care existau, că o parte din bani, unul dintre cei arestați nu i-a dat mai departe, iar, la celălalt, ați văzut că a primit numai 250."

NELU TRAȘCĂ, avocatul lui Mircea Băsescu "Acele înregistrări nu spun nimic. Sunt doar frânturi, extrase din context. Nu știu dacă sunt adevarate sau nu. - Spunea de 250.000 de euro. - Eu nu am auzit așa ceva!"

Decizia magistraților privind arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu și Marian Căpățînă nu este definitivă. Avocatii au depus, deja, contestații la Curtea de Apel.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2