Date companie
 
 
 
 

Mistreți goniți cu muzica de la radio de pe terenurile cultivate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 August 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, muzica, mistreti, ferma, radio, agricultor, paglisa
 

Mistreți goniți .... cu muzică! Un agricultor din județul Cluj folosește o metodă inedită pentru a alunga sălbăticiunile care îi distrug culturile. Omul a montat în copaci aparate de radio din care răsună muzica în fiecare noapte. Bărbatul are o mică fermă în localitatea Pâglișa. Dacă, de bine de rău, a reușit să-și salveze de secetă lanurile de porumb, acum recolta este amenințată de mistreții înfometați.

MIHAI HORVATH, agricultor "Îi o zonă mai împădurită în care animalele sălbatice sunt ca la ele acasă din zece hectare de porumb, chiar ieri am avut o comisie de evaluare, am avut undeva la 50 de arii au fost culcate la pământ."

În trecut, fermierul spune că a încercat să scape de animalele sălbatice cu un gard electric sau chiar tunuri cu gaz. Degeaba însă, în fiecare noapte porumbul era culcat la pământ. Acum, omul a cumpărat mai multe aparate de radio pe care le lasă deschise noaptea. Nu doar muzica zgomotoasă îi sperie pe mistreți.

MIHAI HORVATH, agricultor "Seara venim și îl punem aici și dimineața venim și îl recuperăm și îl ducem la priză la încărcat. Peste noapte îl lăsăm aici, să facă gălăgie. Și ce post de radio lași tu? De obicei caut fotbal, că acolo se strigă mai mult."

Omul spune că, în ultimele zile, în porumb nu a mai apărut niciun animal sălbatic. Bărbatul le recomandă vecinilor să folosească și ei metoda, pentru a ține sălbăticiunile la distanță.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Casa Radio ar putea deveni campus universitar ( 10 Ianuarie 2021 )

  Clădirea abandonată a Casei Radio din București ar putea deveni utilă, la circa trei decenii de la momentul încetării lucrărilor. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că are în plan să transforme...

 • „Nostalgia Electrecord”, sâmbătă, de la 17:15, la Național 24 PLUS ( 8 Ianuarie 2021 )

  Voci de aur și melodii nemuritoare, adunate în „Nostalgia Electrecord”, o emisiune de colecție, difuzată, sâmbătă, de la 17:15 pe Național24 PLUS! Gazda emisiunii este celebra interpretă de muzică populară, Valeria Arnăutu.

 • Incendiu, în Spitalul CF din Cluj-Napoca ( 22 Noiembrie 2020 )

  La doar o săptămână de la tragedia de la Piatra Neamț, un alt spital a fost afectat de incendiu. Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru stingerea focului izbucnit la Spitalul CF din Cluj-Napoca, într-o...

 • Biblioteca din Cluj-Napoca dezinfectează cărțile, filă cu filă ( 1 Septembrie 2020 )

  În Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană a început să dezinfecteze cărțile, filă cu filă, cu ajutorul unui aparat special cu raze ultraviolete și ventilatoare create special. Scopul acestei inițiative este încurajarea lecturii.

 • Măști sanitare gratuite, pentru nevoiașii din județul Cluj ( 26 August 2020 )

  În sfârșit, măștile sanitare gratuite pentru persoane defavorizate devin realitate! După ce premierul Ludovic Orban anunța, recent, că va rezilia contractul cu firma câștigătoare pentru achiziția acestor măști...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2