Date companie
 
 
 
 

Miting cu scandal pentru susținerea Ținutului Secuiesc, la Târgu Mureș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, mures, mars, manifestatii, miting, targu, tinutul, secuiesc, Jobbik
 

Miting cu scandal pentru susținerea Tinutului Secuiesc, la Târgu Mures! Câteva zeci de persoane au aruncat cu petarde și s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, după manifestațiile prilejuite de comemorarea secuilor uciși în 1854, eveniment la care au participat circa 3.000 de oameni. Scandalul a fost iscat de câteva zeci de manifestanti veniți din Ungaria, membri ai miscarii Garda Maghiară, care au plecat într-un marș neautorizat pentru autonomia Ținutului Secuiesc, înarmati cu pancarte inscriptionate în româna si maghiara. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii, au aruncat cu petarde și au blocat circulația în centrul orașului Târgu Mureș. Dupa aproape o oră, forțele de ordine au reușit să calmeze spiritele și i-au dus pe recalcitranți la autocarele cu care au venit.

VOX "- Sustineti autonomia Ținutului Secuiesc? - Categoric! Cred că, cu timpul, o să-și dea seama toată lumea că asta e cel mai bun lucru pentru comunitate, pentru regiune. De ce să cheltuie banii mei alții?"

VOX "- Cu ce v-ar ajuta autonomia? - Cu multe! Impozitele sa ramână la noi, ce plătim."

VOX "Avem dreptul la învatamânt în limba maghiară, avem dreptul să folosim limba noastră maternă în administratia publică."

La manifestatie au venit si oaspeti din Ungaria, cum ar fi președintele partidului de extremă dreaptă Jobbik, Vona Gabor.

VONA GABOR, presedinte, Jobbik "Eu cred ca secuii au unele drepturi, dar ei considera ca au nevoie de o forma mai larga de autoguvernare si, după parerea mea, autonomia secuilor nu este importantă doar pentru ei, ci și pentru România, pentru că ar da posibilitatea popoarelor din estul Europei Centrale să poata acționa împreună, împotriva tendinței de colonizare a Uniunii Europene."

Participantii la manifestațiile de la Târgu Mureș au ținut discursuri și au citit o proclamație pentru autonomia Ținutului Secuiesc.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2