Date companie
 
 
 
 

Miting pentru unirea Republicii Moldova cu România, la Piața Universității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, moldova, piata, miting, tineri, republica, universitatii, basarabeni, unire
 

Miting pentru unirea Republicii Moldova cu România! Circa 1.500 de tineri din Republica Moldova au venit cu trenul până în Gara de Nord și de aici s-au îndreptat spre Piața Universității, unde au fost așteptați de reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

AMBIANȚĂ "Basarabia e România!"


CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Basarabenii adunați în Piața Universității cer unirea Basarabiei cu România. După cum vedeți steagul tricolor este omniprezent în adunarea basarabenilor și toți manifestanții poartă tricouri inscripționate cu mesaje de unire."

GEORGE SIMION, președinte, Platforma Unionistă Acțiunea 2012 "Basarabenii vor unire și după 25 de ani de când am întrerupt reîntregirea noastră națională după podurile de flori, după anii '90, e timpul să repunem istoria în cursul ei, să se refacă demnitatea. S-a unit poporul german, trebuie să se unească și poporul român."

AMBIANȚĂ "Fratele meu de peste Prut, am venit să te salut!"

VOX "Am venit pentru unire și pentru a informa populația despre ceea ce e unirea și pentru a invita populația să fie alături de noi."

VOX "Am venit să ne întâlnim cu frații de peste Prut, într-o gândire și într-un suflet în cuget, ca să ne spunem dorul nostru de a ne reîntregi țara, de a fi una, cum a fost odată fără graniță la Prut."

VOX "O întâmplare fericită, acest miting, acest marș și care sper să se întâmple. Sunt de acord și cred că ar trebui să fie mai mulți."

Manifestanții aflați la Piața Universității și-au exprimat dorința de a-l întâlni pe președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, pentru a-i cere urgentarea procesului de reunificare. Șeful statului a postat, însă, un mesaj pe rețeaua de facebook, în care spune că-i pare rău că nu se poate intâlni cu ei, deoarece este plecat din țară. În următoarele zile, tinerii unioniști vor străbate România, pentru a face cunoscut mesajul lor și pentru a convinge cât mai mulți români să li se alăture.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2