Date companie
 
 
 
 

Modificarea codurilor penale, contestată la C.C.R.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vot, camera, deputatilor, cod, penal
 

Modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală au fost adoptate de Camera Deputaților! Cele două proiecte au trecut cu ajutorul voturilor UDMR și ale minorităților. În cadrul dezbaterilor generale, deputații PNL, USR și PMP au criticat modificările aduse Codurilor penale. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat că schimbările favorizează corupții în acte publice.

RALUCA TURCAN, prim-vicepreședinte, PNL “Această nenorocită de lege care va arunca România la periferia Europei pentru foarte mulți ani de acum înainte. N-aveți nici o treabă, nici cu restructurarea justiției, nici cu combaterea abuzurilor din justiție. Acestea sunt doar modificări pentru favorizarea infractorilor.”

La polul opus, membrii Partidului Social Democrat au susținut că textele sunt constituționale. Principalele modificări ale Codurilor penale prevăd scăderea pedepselor pentru abuz în serviciu, dezincriminarea neglijenței în serviciu, scăderea termenelor de prescripție a răspunderii penale, reducerea termenului pentru denunț și interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice. Camera Deputaților a fost for decizional în acest caz. Reprezentanții PNL și USR au anunțat că vor contesta la Curtea Constituțională proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2