Date companie
 
 
 
 

Modificări în învățământul liceal, propuse de Ministerul Educației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : liceu, ministerul, educatiei, cadru, dezbatere, online, plan, chestionar
 

Un nou ministru al Educației, un nou plan de schimbări în domeniu! Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației organizează o consultare publică prin intermediul unui chestionar online privind proiectele de plan-cadru pentru învățământul liceal. Cadrele didactice, specialiștii în Educație, părinții, elevii și reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale sunt invitați să spună dacă este oportună modificarea planurilor-cadru.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter ”Cei care doresc să răspundă chestionarului trebuie să precizeze care ar fi, din punctul lor de vedere, raportul optim între trunchiul comun - obligatoriu - și disciplinele la decizia școlii, dar și ce aspecte ar trebui îmbunătățite cu prioritate în cazul planurilor-cadru de liceu actuale.”

Variantele incluse în chestionar se referă la ”promovarea abordărilor multi și inter-disciplinare, printr-o apropiere mai puternică între discipline”, ”clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferențiat, atât pentru ciclul inferior, cât și pentru cel superior al liceului”, ”promovarea unor noi discipline, alături de cele tradiționale” sau eliminarea unor discipline și ajustarea numărului de ore. Suplimentar, pe lângă răspunsurile propriu-zise, pot fi făcute, dacă este cazul, observații și propuneri în spațiile special dedicate. Scopul consultării publice, care se va închei în 20 februarie, nu vizează strict alegerea uneia dintre cele 3 variante propuse spre dezbatere, ci găsirea unei soluții optime. Tocmai de aceea, sunt așteptate sugestii și comentarii din partea celor care doresc să își exprime opinia. Chestionarul nu solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile fiecărui participant sunt confidențiale.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2