Date companie
 
 
 
 

Moldova, sub amenințarea apelor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : meteo, cod galben
 

Cod galben de inundații, valabil până sâmbătă dimineață, instituit de hidrologi pe râurile din Moldova și din centrul țării! Meteorologii au emis și ei o avertizare de ploi torențiale, grindină și vijelii, în mai multe județe, iar de luni ne putem aștepta la noi atenționări. La Guvern, s-a întrunit, vineri dimineață, Comandamentul pentru Situații de Urgență.

GABRIEL OPREA, vicepremier: "Sunt afectate 6 județe și 11 localități. Sunt inudate 6 locuințe, 4 anexe gospodărești, în Botoșani. Sunt afectate 4 drumuri județene și 8 drumuri comunale, în 5 județe. (...) 528 de hecatre de teren agricol, inundate, în 4 județe!"

ION SANDU, director A.N.M.: "Diseară, se oprește această averitizare, dar asta nu înseamnă că, mâine, nu plouă. O să plouă în toată țara! (...) Luni dimineață, e posibi să fie emisă o nouă atenționare, până miercuri!"

Autoritățile dau însă asigurări că nu sunt motive de îngrijorare în privința debitului Dunării.

VOX reprezentant Institutul de Hidrologie: "Anticipăm o valoare maximă de 10.500 metri cubi pe secundă, care e estimată să fie atinsă în perioada 14-15 iulie, o valoare sub ce am avut în aprilie, când erau 11.900 de metri cubi pe secundă, valoare la care nu s-au înregistrat pagube!"

RADU STROE, ministru de Interne: "Se va asigura permanența, se va asigura o monitorizare a tuturor evenimentelor și, după caz, intervenția rapidă, unde se impune acest lucru. (...) Domnii prefecți vor trebui să aibă în vedere luarea următoarelor măsuri: vor fi notificate zonele de risc, vor trebui să avertizeze populația din zonă, cu privire la acțiunile desfășurate în zonele predispuse la viituri și descărcări electrice, în vederea evitării producerii victimelor."

Județele aflate sub codul galben instituit de hidrologi sunt Suceava, Iași, Bacău, Tulcea, Buzău, Brașov și Neamț, iar cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 50 l/mp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Urmările ploilor torențiale și avertizarea meteorologilor ( 17 Iunie 2020 )

  Ploile torențiale din ultimele 48 de ore au provocat uinundarea unor străzi și pasaje rutiere din București și județul Ilfov. Cele mai mari probleme au fost la pasaju de pe Șoseaua București-Târgoviște, unde nu s-a mai putut circula.

 • Vreme instabilă, avertizează meteorologii ( 2 Mai 2020 )

  Meteorologii au transmis o avertizare de instabilitate atmosferică, valabilă până mâine, la ora 12:00! Potrivit A.N.M., vremea va fi marcată de instabilitate în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice...

 • Cod galben de ninsori, chiar viscol la altitudini mari ( 4 Ianuarie 2020 )

  Vremea se schimbă radical! Meteorologii anunță că din această după-amiază și până luni seară, în cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului, precipitații mixte și ninsori.

 • Fenomen meteo bizar, astăzi, în București, vreme rece de 1 Decembrie în toată țara ( 30 Noiembrie 2019 )

  Meteorologii nu au vești bune pentru începutul lunii decembrie! Se anunță vreme rece, ninsori la munte și precipitații mixte în unele regiuni. Duminică, de Ziua Națională, temperaturile vor fi mai scăzute, față de cele...

 • Un val de aer polar se abate peste România ( 1 Octombrie 2019 )

  Vești rele de la meteorologi! După răsfățul de început de octombrie, cu temperaturi de plajă și cer senin, mijlocul săptămânii va fi marcat de frig și ploi. Asta, din cauză că un val de aer polar va traversa România.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2