Date companie
 
 
 
 

Monografie de excepție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Monografie Scoala 59 volum 1
 

Amintirile din primii ani de școală sunt întotdeauna foarte prețioase. Întâlnirea cu profesorii, banca în care am studiat ani de zile, toate rămân undeva, aproape de suflet. Și ce mod mai frumos de a le păstra decât cuvântul scris. Astfel a luat naștere, sub pana profesorului Călin-Mircea Popa, Monogafia Școlii Gimnaziale Nr. 59 din Capitală, prima de acest gen a unei școli gimnaziale din București. Volumul a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat de către reprezentanții Școlii Gimnaziale Numărul 59, împreună cu elevii, pentru a marca Ziua Națională a României.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Primul volum prezintă cadrul natural în care se regăsește școala, în speță cartierul Ghencea din Sectorul 6 al Capitalei, file din istoria recentă a cartierului bucureștean, particularități ale amplasamentului, resursele materiale ale școlii, resursele umane, foști directori ai instituției din 1982 până în prezent. De asemenea, în ordine alfabetică sunt înscriși în lucrare toți profesorii, toate cadrele didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic. De asemenea, fosti absolvenți și m-aș referi aici la marea campioană, Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a lumii, de asemenea, Mihai Găinușă, om de Radio și Televiziune, Marius Florea Vizante, cunoscutul actor Gheorghe Ifrim, de asemenea, Rodica Horobeț și nu în ultimul rând mulți alți absolvenți, foști olimpici ai școlii, în special la informatică, matematică, fizică, s.a.m.d.r. "

Volumul este o adevărată carte de vizită a instituției de învățământ, ne-a mărturisit și directorul Școlii Gimnaziale Nr. 59, Paula Copăcel.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială Numărul 59

"Este extraordinar pentru că în spatele acestui volum este enorm de multă muncă de documentare și nu e vorba numai de școala noastră 59, e vorba de întreaga noastră comunitate, este un dar de la care o să plece multe, multe idei și de la faptul că o să fim altfel vizibili și pentru cei care vor să investească în noi și văd și potențialul acesta, deci cartea este cartea noastră de vizită a întregii comunități și mai ales a școlii."

ILIE DOBRE, comentator sportiv

"Felicitări lui Călin Popa pentru faptul că a scris această Monografie, sunt convins că o va încheia și spun această Monografie cred că va reprezenta un reper de suflet și de inimă pentru întreaga existență a școlii bucureștene numărul 59, o școală care a dat vedete de talia Cristinei Neagu."

MARIUS FLOREA VIZANTE, actor

"Primul impuls când am deschis lucrarea domnului profesor doctor a fost să caut lista cu foștii mei profesori, să îmi aduc aminte de dumnealor, unora le-am uitat și numele, au trecut 40 de ani și pe de o parte e o chestie emoționantă, ține așa mai degrabă de factorul emoțional, uman, sentimental, de fapt, este o sămânță care sădită și crescută bine dă roade peste timp și uite că sunt personaje notabile care au ieșit din școala noastră și ele sunt notabile și datorită profesorilor."

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Va fi și o parte a doua și poate va fi și o partea a treia, obligatoriu le vom termina până la sfârșitul lunii martie, astfel încât, în luna aprilie lucrarea să poată vedea lumina tiparului cu adevărat și în luna mai, probabil cu ocazia zilei Școlii, la 9 mai, să facem o lansare foarte mare."

Volumul II va cuprinde fișele privind activitatea tuturor cadrelor didactice din școală, începând din 1982, până în prezent. Totodată, în cel de-al doilea volum, vor fi înscriși toți absolvenții și vor fi menționate evenimentele, concursurile sau spectacolele în care au fost implicați elevii și profesorii. Și dacă vorbim de spectacole, cel organizat pentru a marca Ziua Națională a adus multă bucurie celor mari și celor mici. Dar și multe momente emoționante.

"Majestate, românii din Transilvania, Banat și Țara Ungurească adunați prin reprezentanții lor legali la Alba Iulia, în ziua de 1 Decembrie 1918 au decretat Unirea lor și acestor teritorii cu Regatul Român. Prin această Unire, după cea a Basarabiei, apoi a Bucovinei s-a împlinit visul de 1000 de ani al Neamului Românesc, Unirea într-un singur stat al tuturor românilor."

AMBIANȚĂ MUZICALĂ


Monografie de excepție

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2