Date companie
 
 
 
 

Moțiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, rușinea României!", respinsă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cenzura, parlament, motiunea, respinsa, vor, dragnea, dancila, rusinea
 

Moțiunea de cenzură "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, rușinea României!" a fost respinsă de Parlament, cu 161 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”. Senatorii și deputații PSD, ALDE și UDMR s-au aflat în sală, însă, nu și-au exprimat votul, astfel că moțiunea a plecat din start fără șanse de reușită.

ANA IACUB, reporter "Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție a întrunit mai puține voturi decât semnăturile strânse - 163, și mai puține decât voturile strânse la moțiunea din luna iunie, când au fost 166. Pentru ca moțiunea să treacă, era nevoie de cel puțin 233 de voturi."

În textul moțiunii, PNL, USR și PMP critică Guvernul pentru numărul mare de ministere, de secretari și de subsecretari de stat plătiți cu sume mari. În opinia semnatarilor documentului, echipa guvernamentală distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României. În replică, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că textul moțiunii de cenzură este profund neserios. Ea a precizat că a schimbat miniștrii care au rămas în urmă și că va mai schimba oricâți va fi nevoie. Viorica Dăncilă a mai afirmat, la finalul dezbaterilor din plenul Parlamentului, că nu își va da demisia. Ea a adăugat că abordarea sa se va schimba, urmând să fie "mult mai pragmatică".
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2