Date companie
 
 
 
 

Mugur Isărescu: Intervențiile B.N.R. au dus la supraevaluarea cursului euro-leu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, bnr, leu, curs
 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că intervențiile BNR pe piața valutară au provocat supraevaluarea cursului euro-leu. Isărescu a subliniat, însă, că intervențiile Băncii Naționale au respectat o singură regulă, aceea de a păstra un curs echilibrat.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator B.N.R.: "Datorită intervenției Băncii, cursul e supraevaluat. Eu, ca o probă, vin și spun că noi, în intervențiile noastre, pe care le-am anunțat, am respectat o regulă strictă, am vândut în piață ce am cumpărat de la Ministerul de Finanțe."

Potrivit guvernatorului B.N.R, cursul este de obicei supapă pentru dezechilibre acumulate, care nu mai pot fi acumulate pe altă cale. Isărescu a făcut astfel primele declarații de la declanșarea procedurilor de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Tensiunile astfel create au afectat din plin leul și au sporit neîncrederea investitorilor. Pentru a găsi soluții, guvernatorul se întâlnește cu economiști, analiști și reprezentanți ai mediului de afaceri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2