Date companie
 
 
 
 

Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : roman, munca, loc, schimbare, studiu, bestjobs
 

Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an. Un mediu de3 lucru corespunzător și dorința realizării unui venit mai mare sunt principalele motive pentru care românii își doresc schimbarea jobului. Astfel, 42% dintre respondenți sunt nemulțumiți de angajator, mediul sau echipa de lucru. Mai mult, salariul pe 2019 a stagnat sau chiar a scăzut pentru peste 40% dintre angajați, se arată în sondaj. O treime dintre respondenți analizează opțiunea de a-și schimba complet domeniul de activitate, un sfert dintre respondenți se plâng de faptul că lucrează într-o companie în care le este dificil să avanseze, iar 13,4% afirmă că nu le mai place ceea ce fac. De asemenea, 14% au în vederea să își caute un loc de muncă în afara țării. Totodată, aproape patru din zece consideră că nu au suficiente oportunități de dezvoltare personală, iar trei din zece au intrat în noul an fără a se simți motivați la actualul loc de muncă. Potrivit raportului, schimbările din societate se reflectă pe piața muncii.

BIANCA ROTARU, reporter ”Inflația ridicată, care a dus la micșorarea veniturilor și la scăderea puterii de cumpărare, dar și dorința de a avea mai mult timp pentru familie și pentru cei dragi reprezintă factori importanți în dorința de schimbare profesională. De altfel, se observă o creștere cu 50% a numărului celor interesați de un nou loc de muncă, față de anul trecut, când doar patru din zece angajați români se declarau nemultumiți de situația lor profesională.”


Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Tratamentele victimelor de la Colectiv, asigurate de stat ( 4 Februarie 2020 )

  Statul român ar putea plăti tratamentele victimelor incendiului de la Colectiv pe durata întregii vieți a acestora, atât în țară cât și în străinătate. Plenul Senatului a aprobat propunerea legislativă referitoare la acordarea...

 • Amenzi usturătoare pentru cei care își deranjează vecinii ( 26 Ianuarie 2020 )

  Adio petreceri gălăgioase în cartier! Amenzile pentru deranjarea liniștii publice au fost majorate și intră în vigoare chiar de astăzi. Astfel, potrivit noilor prevederi, cresc de câteva ori amenzile pentru persoanele care își deranjează...

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2